IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцките фермери не се отказват от протестите си

Фермерите в Лариса призоваха гърците да подкрепят протеста им

15:56 | 06.02.17 г.
<p>
	Снимка: <em>Архив, БТА</em></p>

Снимка: Архив, БТА

Гръцките фермери не се отказват от протеста си, предаде обществената телевизия ERT. Затворена остава националната магистрала между Атина и Солун – в района на Никея в посока съм Атина и при Платикампос в посока към Солун.

Блокирани са и граничният пункт „Евзони“ на границата с Македония, както и Прасина Фанариа – пътят, водещ към летище „Македония“ около Солун.

За няколко часа, между 19 и 21 часа, ще бъде затворена и магистрала А5 (Йоаниа Одос) край Кефаловрисо.

Фермерите и животновъдите от Централна Македония настояват за среща с премиера Алексис Ципрас, на която да обсъдят проблемите си. В сектора протестират срещу плановете за увеличаване на данъците и осигуровките на заетите в селското стопанство. Фермерите посочват и че високите разходи, сред които например за горива, затрудняват работата им.

Фермерите от Лариса пък призоваха и останалите гърци да подкрепят протеста им.

Двучасовите блокади на част от националната пътна мрежа в Гърция в неделя (5 февруари) предизвика истински транспортен хаос, съобщава още ERT. Затворените пътища между Патра и Коринт, както и Йоаниа Одос, станаха причина за километрични опашки по пътищата. 

В почивните дни за кратко земеделска техника блокира и центъра на Солун. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още