IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кипърски курорт обяви война на пияните млади британски туристи

Средиземноморският остров вече откри активния летен сезон на 2018-а с очакване за четвърти пореден „бум”

08:21 | 04.04.18 г. 1
<p>
	<span font-size:="" new="" style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: " times="">Новото яхтено пристанище - част от бъдещата космополитна Агия Напа</span></p>

Новото яхтено пристанище - част от бъдещата космополитна Агия Напа

Данъци за споделената икономика

Ново законодателство ще даде още по-голям тласък на кипърската туристическа индустрия. В парламента на страната се очаква да бъде разгледан голям пакет от законопроекти, внесени от правителството. Те предвиждат много промени в категоризацията на хотелите и обектите за туристическото настаняване, както и намаляване на бюрокрацията чрез опростяване на процедурите за лицензиране.

Сред новостите, които се обсъждат сега в Кипър, е и „третирането” на споделена икономика в бранша - международната интернет платформа Airbnb и други подобни уебсайтове за туристическо настаняване.

На острова сферата на дейност на Airbnb е все още сравнително малка в сравнение с други страни – чрез нея под наем се предлагат около 300 къщи и апартаменти. Но очакванията са подобни обекти да се увеличат, следвайки предпочитанията и мобилността на туристите. Това създава „нелоялна конкуренция за легитимния лицензиран бизнес в хотелиерството и паралелни условия на пазара”, подчертават от Кипърската Асоциация на хотелиерите.

През март започнаха консултации между заинтересованите страни в бранша и финансовото министерство как да бъде регламентиран този нов процес на туристическия пазар. Предложенията са за законопроект, чрез който да се създаде регистър на всички места на туристическо настаняване, предлагани чрез дигиталните платформи. Техните собственици ще бъдат задължени да декларират направените резервации и да плащат данъци върху приходите си от тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 20 rate down comment 4
ratten
преди 6 години
сега трaвeститът - министърка на туризма може да направи дежурното изявление, че очаква 10% ръст на ...пияни английски туристи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още