IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тереза Мей ще поиска ново отлагане на Brexit

Според премиера то е необходимо, за да се гарантира, че Великобритания ще напусне ЕС „системно и навреме"

20:43 | 02.04.19 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британският премиер Тереза Мей заяви, че ще поиска от Европейския съюз ново удължаване на крайния срок за излизането на Великобритания от блока. Тя също така възнамерява да започне преговори с лидера на опозиционната Лейбъристка партия Джеръми Корбин в опит да направи пробив в патовото положение, в което се намира страната й.

„Ние ще се нуждаем от допълнително удължаване на Член 50 – такова, което да е колкото се може по-кратко, и което да завърши, щом приемем сделка. И трябва да сме ясни защо ни е такова удължение, за да гарантираме, че ще напуснем (ЕС – бел. ред.) системно и на време“, заяви тя в телевизионно изказване от „Даунинг стрийт“, цитирана от Ройтерс.

Премиерът изрази готовността си да разговаря с Корбин в опит да бъде договорен план, който управляващи и опозиция да спазват, за да се гарантира напускането на ЕС и то със споразумение.

След поредния кръг от гласувания за Brexit в британския парламент министърът по въпросите на излизането на Великобритания от ЕС заяви пред депутатите, че страната все още може да избегне риска от дълго отлагане на Brexit и има възможност да напусне Европейския съюз до 11 дни, но само ако парламентът приеме споразумението на премиера Тереза Мей тази седмица.

„Единствената опция е да се намери начин, който да позволи излизането на Великобритания със сделка. Правителството продължава да вярва, че най-добре би било това да се направи колкото се може по-скоро“, заяви Стивън Баркли.

На този фон се появиха сигнали, че разривът в Консервативната партия на Мей се задълбочи още повече, след като виден евроскептик обвини високопоставен министър, че тайно подкрепя кампания за спиране Brexit, съобщава БТА.

Консервативният депутат Марк Франсоа, който сега иска Великобритания да излезе от Европейския съюз без споразумение за напускане, заяви, че финансовият министър Филип Хамънд стои зад „опит за преврат" срещу хората, гласували за Brexit на референдума през 2016 г.

„Редица членове на правителството, предвождани от Филип Хамънд, изцяло в заговор с депутати от задните скамейки в (Долната камара на парламента), се опитаха да ни попречат да напуснем ЕС", каза Франсоа в телефонно интервю по радио ВВС след парламентарно гласуване в понеделник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

8
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 5 години
То бива маниащини, то може, ама чак такава самовлюбеност...АБЕ, СКЪПИ ИНГИЛИЗИ, НЕ СТЕ ЦЕНТЪР НА СВЕТА! СВЕТЪТ МОЖЕ И БЕЗ ВАС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 5 години
Това, което сам си рамътил, и Тръмп не може ти избистри.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 12 rate down comment 1
khao
преди 5 години
няма абсолютно никаква логика в думите ти, като почнем че тръмп не беше даже избран като гласуваха мейтовете, но щом си вярваш ... добра конспирация си измислил... за петрола и оръжията срещу пласмасите ще се направя че не съм го видял ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 17
supertrader
преди 5 години
Тръмп им мъти главите, защото САЩ решиха че ЕС не ги устройва понеже е конкурент - валутен. Това им е проблема на американците, всъщност проблема им е съвсем друг и той е че от продажба на оръжие и петрол се изкарват по малко пари отколкото от дръткулки които произвежда Китай.По принцип ЕС има много сериозен проблем и той е точно със свободното движение на стоки, пари и хора което трябва да се управлява чрез диференцирана фискална политика. В момента е дивашка работа, имаш къща с 27 стаи и се набутваш да живееш само в една от тях а другите ги превръщаш в сметище и това е първо и най вече политически проблем. Свободното движение на стоки, пари и хора в момента е с ненормални размери - огромни, великански и унищожава ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 1
khao
преди 5 години
много са зле, никой не иска да понесе политическата отговорност, так дразнят и двата лагера, и на брексиджиите и на нормалнит хора
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 17 rate down comment 5
ABBA
преди 5 години
Ъмдам :)Искаха да рекетират ЕС с излизането си, за да предоговорят още отстъпки и привилегии за себе си, но то не мое току тъй да изработишдявола във въздуха....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 19 rate down comment 3
Tsatchev
преди 5 години
Това ми прилича на момента, в който измамения почва да се усеща, но измамника го лъже до последния възможен момент, преди да изчезне. Примери колкото искаш с пирамиди и фалшиви обяви за работа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 33 rate down comment 0
forexar
преди 5 години
Ама стига вече :) ... Всичко си има граници на благоприличието
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още