IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ема Хопкинс: Трябва да постигнем добра сделка за Brexit

Посланикът на Великобритания у нас очаква страната да напусне ЕС в края на октомври

12:23 | 27.09.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс Архив</em></p>

Снимка: Ройтерс Архив

„Приоритетът ни е да се опитаме да постигнем добра сделка с ЕС, така че да можем в края на октомври да напуснем по един позитивен и добре организиран начин. Най-голямата трудност остава клаузата за Северна Ирландия”. Това заяви в ефира на Нова телевизия посланикът на Великобритания у нас Н.Пр. Ема Хопкинс.

„Това, което наблюдаваме, е може би най-голямата конституционна криза в страната от доста време насам. Виждаме, че върховенството на правото работи. Изводът, който можем да направим, е, че трите клона на нашето върховенство работят балансирано и с контрол помежду си в името на демокрацията.

Хопкинс коментира и темата с фалита на туроператора Thomas Cook, като посочи, че британското правителство разглежда много внимателно създалата се ситуация.

„Мнението в нашата страна е, че компанията е имала финансови затруднения от доста време. Въпреки че правителството подкрепяше дейността й, ако сега беше подпомогнало Thomas Cook, в бъдеще също можеше да възникне проблем. Техният бизнес модел не е пригоден към съвременното състояние на индустрията. Всички 150 000 клиенти, независимо дали имат застраховка, ще бъдат върнати по домовете си. За всичко това ще плати правителството на Великобритания”, посочи Ема Хопкинс.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още