IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Партията на Найджъл Фараж ще се бори и срещу блокадите

Новият фокус на партията „Brexit“ вече ще е борбата срещу масовото ограничаване на свободното движение, наложено от правителството на Джонсън

09:09 | 02.11.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Andrew Harrer/Bloomberg</p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Лидерът на партията „Brexit“ Найдъжл Фараж ще поднови нейната дейност като политическа формация срещу блокадите. Тя ще носи името „Реформирай Великобритания“ и ще е съсредоточена срещу мерките за борба с коронавируса, въведени от правителството на премиера Борис Джонсън.

Новата партия ще подкрепя политики за фокусирана защита от COVID-19 само за най-уязвимите групи, а останалата част от населението ще бъде оставена да развие стаден имунитет. Това посочиха в текст за Telegraph on Sunday Фараж и председателят на партията Ричард Тайс, цитирани от Ройтерс.

Вече са били подадени документи за смяна на името пред Изборната комисия на Великобритания, става ясно още от статията.

Партията „Brexit“ беше основана в началото на 2019 г. от Фараж, чиято активна дейност срещу членството на Великобритания в Европейския съюз изигра ключова роля за успеха на референдума за излизане от блока през 2016 г.

„Има толкова много области на публичния живот, които могат да бъдат подобрени, за да са от полза на обикновения човек. Ето защо ще водим кампания за реформа“, пишат Фараж и Тайс. „Искаме да бъдем известни като партията на реформата. Името отразява амбицията ни: „Реформирай Великобритания“.

В събота британският премиер нареди Англия да продължи блокадата, след като Великобритания премина прага от 1 млн. заразени с коронавирус, а втората вълна на пандемията застрашава стабилността на здравната система в страната.

Великобритания е на пето място по смъртност в света според официалната статистика на Университета „Джонс Хопкинс“, изпреварена само от САЩ, Бразилия, Индия и Мексико.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
фиг.1
преди 3 години
Браво, Найджъл! Щом старите политически идеи вече не ти вършат работа, захвърли ги на бoклyка като мухлясал хляб и пробвай с нови. Глyпaците ще се хванат. Да живее популизма!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още