IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

KfW емитира най-голямата зелена емисия облигации в долари в света

Банката набра 3 млрд. долара от инвеститорите за петгодишните си зелени облигации при неколкократно презаписване

13:20 | 14.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
KfW емитира най-голямата зелена емисия облигации в долари в света

Германската банка KfW емитира най-голямата зелена емисия облигации в долари в света. Кредиторът във Франкфурт набра 3 млрд. долара от инвеститорите за петгодишните си зелени облигации, обяви самата KfW в четвъртък. Това е най-голямата доларова облигация в света досега, парите от която ще се използват за екологични цели. Емисията беше презаписана няколко пъти, предава Ройтерс. 

Интересът на инвеститорите към такива зелени облигации е огромен. Европейският съюз постави няколко рекорда на премиерата си на емисии тази седмица. С обем от 15 милиарда евро първата зелена облигация на ЕС е най-голямата държавна облигация по рода си. Предложенията на инвеститорите възлизаха на рекордната сума от 135 милиарда евро. С парите, набрани от такива ценни книжа, правителствата и компаниите възнамеряват да насърчат устойчивите транспортни системи и да намалят емисиите на CO2 от автомобилите.

С последната си зелена облигация KfW вече постигна обем на зелено рефинансиране от около 15 млрд. евро. Заедно с конвенционалните облигации обемът на рефинансиране възлиза на 76,7 млрд. евро от началото на годината. Това съответства на 96 процента от целевата стойност за тази година от 75 до 80 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още