IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турски кораб е бил улучен от бомба край Одеса

Няма съобщения за ранени хора, корабът е продължил плаването си към Румъния

19:04 | 24.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Кораб, минаващ през Босфора. <em>Снимка: Nicole Tung/Bloomberg</em></p>

Кораб, минаващ през Босфора. Снимка: Nicole Tung/Bloomberg

Турски кораб е бил ударен днес от бомба край бреговете на украинския град Одеса, съобщи турската Главна дирекция по мореплаване, цитирана от БТА.

Няма съобщения за ранени хора, корабът е продължил плаването си към Румъния.

След информацията, че корабът "Яса Юпитер", плаващ под флага на Маршаловите острови и собственост на Турция, е бил ударен от бомба край Одеса, стана известно, че от плавателния съд не е отправяна молба за помощ, той е на път е към румънски води, няма пострадали и в момента е в безопасност, посочи в Twitter Главната дирекция по мореплаване.

От корабоплавателната компания Yasa Gemi Isletmeciligi също направиха изявление във връзка с инцидента, информира турската телевизия CNN-Turk.

В изявлението се казва, че корабът, е бил ударен, след като товарът е бил разтоварен на пристанище Одеса. Няма ранени хора или жертви, но са нанесени материални щети.

Корабът се придвижва към най-близката безопасна зона за оценка на щетите и други операции, се казва още в изявлението.

По-рано през деня турският президент Реджеп Ердоган заяви, че страната му подкрепя борбата на Украйна за защита на териториалната цялост и разглежда атаката на Русия като тежък удар върху регионалната стабилност и мир. Той също така отново призова за разрешаване на кризата чрез диалог.

Ердоган добави, че смята за недопустима военната операция в Украйна.

Тази стъпка, която ние разглеждаме като такава, насочена срещу международното право, е тежък удар върху регионалния мир, хармония и стабилност, каза президентът. Той добави, че е изразил подкрепата си за президента на Украйна Володимир Зеленски в телефонен разговор днес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още