IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Т. Дечев: Европа се консолидира, а НАТО се разширява благодарение на Путин

Всички очаквания за бърза победа на Русия и светкавична война не се сбъдват, посочи анализаторът

12:47 | 10.05.22 г. 4
Т. Дечев: Европа се консолидира, а НАТО се разширява благодарение на Путин

„Москва може да дава много извинения за войната, но изглежда не може да преживее загубата на най-силно индустриализирания регион на бившия СССР“, коментира той.

В аргумент на това Дечев посочи позиционирането на Украйна като космическа държава.

„До ден преди войната тя произвеждаше степени, дори изнасяше цели ракети и участваше активно във всевъзможни проекти с ESA и САЩ, каза той и припомни, че Украйна е авиационна държава. – Бюрото "Антонов" е в Украйна, не е в Омск, Перм или Магадан. Украинската отбранителна промишленост е на едно много високо ниво – крайцерът "Москва" усети по най-чувствителния начин качеството на украинската отбранителна промишленост и то от една спряна от производство ракета като "Нептун“.

Според Дечев всички очаквания за бърза победа на Русия и светкавична война не се сбъдват. По думите му войната стана продължителна и започна да наподобява война на изтощение, като руските сили целенасочено унищожават украинската инфраструктура.

"Руснаците стесниха фронта, на който настъпват, и въпреки това пак нямат успех - междувременно, Украйна получава огромна международна помощ", отбеляза анализаторът.

Като възможен вариант за край на кризата доц. Дечев предположи изтегляне на руските войски и възстановяване на Украйна от Запада, докато Русия бъде оставена да се справя сама.

Какви проблеми от войната в Афганистан прехвърля Русия в новата война? Какви процеси текат в Руската федерация и постсъветското  пространство? Каква роля играеше Москва при асоциирането на Украйна към Европейския съюз по времето на предишния президент Янукович? На каква цена продава Русия енергийните си ресурси на Китай? Какви стъпки предприе еврейската общност в Киев в началото на войната?

Целия разговор може да гледате във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Светът е бизнес" може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 1
andy
преди 2 години
Бе като гледам какви гърбици са ви пораснали и какви езици сте изплезили... Дето нямате акъл, ами и гръбнак не ви е останал. Маже би само Простото ви бие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Отивай да кажеш на началника си тpoл фабриката, че искаш да те преместят на друг сайт. Тук си смешен и ставаш за подигравка. Но има и места, където ще паснеш, но там конкуренцията от безмозъчни опоркаджии е голяма и всичките са на твоето ниво.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
zelka007
преди 2 години
Копeйките се навеждате, тва ви е генетично наследство...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 9
andy
преди 2 години
Европа се е навела на големия побелял сахиб и инфантилно се самоубива. Точно това беше и целта му - с един куршум да илиминира двата си най-големи врагове ЕС и Русия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още