IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

EADS откри официално завод за самолетни компоненти в Румъния

Румъния беше определена като изключително важна за EADS и стратегическите й цели

19:53 | 12.07.11 г. 4
<p>
	Фабриката на EADS в Гимбав, на 150 км северно от Букурещ.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Фабриката на EADS в Гимбав, на 150 км северно от Букурещ. Снимка: Ройтерс

Premium AEROTEC, филиал на европейската компания за аеронавтика и отбрана EADS, откри официално днес в град Гимбав, Централна Румъния, завод за самолетни компоненти - голям етап в европейската й стратегия, съобщи агенция Франс прес.

"Румъния е изключително важна за EADS и за стратегическите й цели", заяви президентът на компанията по време на церемонията по откриването на завода.

Резултат на инвестиция от 40 милиона евро, заводът, построен близо до терен на Юрокоптер, също филиал на EADS, произвежда и сглобява метални компоненти за цялата серия Ербъс (А320, А330, А380).

Според президента на Premium AEROTEC Дитер Майнерс от откриването си през декември заводът вече е произвел над 250 хил. елемента и комплекта и предвижда да достигне производство на 1,3 млн. компонента на година.

"Румъния е европейската страна, в която EADS е инвестирал най-много", подчерта президентът на компанията.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
Причината за липсата на такива инвестиции е правната ни система! Липса на АДЕКВАТНО правораздаване!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
Боян
преди 12 години
Тея новини защо не казват по телевизията, да видят всички в България, че ние сме нищо вече от едно гето на ервопа и тука никой за нищо на света нищо не инвестира, освен в молове и да ни дават заеми за да им бачкаме за без пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
BGNabliudatel
преди 12 години
В Румъния са ORACLE, Alcatel, Nokia ... и създават доста работни места не само в производство, но и в R&D. Въпреки че данъците са по високи от БГ и до скоро имаха само една магистрала (2010 минах през нещо като път - 500 км) ... Но когато една страна има положително отношение към технологиите си личи, и това ще даде добър резултат за хората там. При нас единствения човек в управлението който разбира нещо, говори за магистрали (и прави)... Кога ли ще се появи някой който свободно да говори за сървъри ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
x2spark
преди 12 години
А къде сме пак ние ?! Отново упраниците ни се грижат за просперитета на страната ни и ни пазят от големите инвестиции и проекти :) Големи държавници са няма що а се шегуваме че румънците били *** а са вече 20 години пред нас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още