IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна втората мисия на МВФ в Румъния по новото стендбай споразумение

Оценката е свързана със споразумението от предпазен тип, което Румъния сключи през пролетта на тази година

15:48 | 21.07.11 г.
Започна втората мисия на МВФ в Румъния по новото стендбай споразумение

Ръководителят на мисията на Международния валутен фонд (МВФ) Джефри Франкс за Румъния се срещна днес с министъра на финансите Георге Яломицяну и с председателя на Националната агенция за данъчна администрация Сорин Блежнар, предаде БТА, цитирайки румънската Аджерпрес.

Общата мисия на фонда и Европейската комисия (ЕК) пристигна вчера в Букурещ за втора оценка по новото стендбай споразумение от предпазен тип, което Румъния сключи през пролетта на тази година.

Експертите ще анализират евентуална лека промяна в прогнозите за икономическия растеж, данъчната политика, промените в бюджета за 2011 г., както и общите параметри на тазгодишния бюджет, задълженията на държавните компании към бюджета и усвояването на еврофондовете.

Резултатите от изпълнението на бюджетните цели се оценяват засега като отлични, отбелязва агенция Аджерпрес.

Проблем представляват задълженията на държавните компании към бюджета, които се изчисляват на 5 процента от брутния вътрешен продукт и трябва да бъдат намалени, посочва агенцията. В усвояването на еврофондовете също не е постигнат напредък, смятат експертите на МВФ.

Мисията ще завърши на 1 август, когато заключенията й ще бъдат официално представени пред медиите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още