IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мажоритарният собственик на Raiffeisen търси одобрение за набиране на 2,5 млрд. евро

Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG планира да продаде до 3 млн. нови акции

21:22 | 07.12.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Мажоритарният собственик на Raiffeisen търси одобрение за набиране на 2,5 млрд. евро

Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (RZB), мажоритарният собственик на Raiffeisen Bank International AG иска разрешение от акционерите си да запълни капиталова дупка от 2,5 млрд. евро. чрез продажбата на нови акции и други ценни книжа, съобщава Bloomberg.

RZB, чийто акции не се търгуват на борсата и са собственост на 8 регионални австрийски кооперативни банки, насрочи среща на акционерите за 28 декември. Компанията планира да продаде до 3 млн. нови акции в RZB (50% от съществуващите акции), както и да продаде акции недаващи право на глас.

RZB, чиито основен актив са 79% от третата по големина банка в Източна Европа -  Raiffeisen Bank International, се нуждае от допълнителен капитал, за да посрещне новото изискване за капиталова адекватност от минимум 9%, наложено от европейския банков регулатор.

На 24 ноември Raiffeisen Bank обяви, че заедно с RZB работят върху 20 мерки за запълване на капиталовата дупка, така че да не се наложи да търсят държавна помощ или да продават нови акции в Raiffeisen Bank International. Мерките включват свиване на активите и  не разпределяне на печалби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
tudjarov
преди 12 години
Най-крадливата банка оперираща в бившия соц да няма пари.Най вероятно ще се измъкне от фалит за сметка на данъкоплатците,все пак не може да им се отрече,че са най-големите банкови измамници в Източна Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още