IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разговорите на Атина с Тройката зациклят

В понеделник ще стане ясно дали контролът ще продължи и през следващата седмица

10:46 | 08.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Разговорите на Атина с Тройката зациклят

Преговорите между Атина и международните донори за напредъка на гръцката програма за реформи се оказват трудни. Поради тази причина контролът на Тройката от Европейския съюз (ЕС), Международния валутен фонд (МВФ) и Европейската централна банка (ЕЦБ) може да бъдат продължени и през следващата седмица.

Тази информация е изтекла от Министерството на финансите в Атина към пресата в петък. Решение за евентуалното продължаване на преговорите ще бъде взето все пак по време на срещата на еврогрупата в Брюксел в понеделник, предава DPA.

Акцентът на проверките от страна на представителите на кредиторите между другото е намиращата се в застой приватизация, реформите на пазара на труда и административните реформи, както и съкращенията на държавни служители.

Атина иска да приключи контрола възможно най-бързо, така че правителството на премиера Андонис Самарас да се посвети на предизборната кампания за изборите за Европейски парламент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:07 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още