IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия се споразумя с Украйна и Червения кръст за конвоя с хуманитарна помощ

Международният Червен кръст изчаква сепаратистите в Източна Украйна да гарантират безопасността на доброволците

13:20 | 18.08.14 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Руският конвой на път за Украйна.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Руският конвой на път за Украйна. Снимка: Ройтерс

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че е постигнато споразумение с Украйна и Международната организация на Червения кръст за маршрута на руския конвой с хуманитарна помощ за Източна Украйна, съобщава Wall Street Journal.

Лавров обяви новината само ден след срещата си с външните министри на Украйна, Германия и Франция.

Конвоят с хуманитарната помощ от Русия за Източна Украйна все още се намира на руска територия, но в близост до границата с Украйна.

НАТО и Киев вече изразиха опасенията си, че Русия се опитва да изпрати военни сили в размирните източни региони на Украйна под претекст, че изпраща хуманитарна помощ за Донецка и Луганска области.

Международният Червен кръст се съгласи да достави помощта, ако няма никакъв военен ескорт. Организацията обаче изчаква сепаратистите в Източна Украйна да гарантират безопасността на доброволците.

Лавров допълни, че все още няма напредък по въпроса за примирието и политическите преговори и призова САЩ да се включат в опитите за постигане на споразумение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
kalendar
преди 9 години
из фейса се въртеше едно меме...нещо от типа на "Само Русия може да прати конвой празни камиони и останалият свят да се накъка в гащите"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още