IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Газпром" не очаква санкциите да повлияят значително на финансовите ѝ резутати

Според генералния директор на компанията цената на петрола може да достигне 60 долара за барел през януари

11:48 | 26.12.14 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Руската газова компания “Газпром” не очаква западните санкции да окажат значително влияние върху финансовите ѝ резултати, заяви финансовият ѝ директор Андрей Круглов.

По думите му компанията редовно оценява възможния ефект от въвеждането на санкциите и в момента смята, че значително влияние на санкциите върху финансовите ѝ резултати няма да има.

От своя страна генералният директор на “Газпром” Александър Дюков прогнозира, че през януари 2015 г. цената на петрола може да достигне 60 долара за барел. Той не изключва възможността през следващата година цената на петрола да спадне до 40-50 долара за барел.

Вчера Съветът на директорите на компанията одобри инвестиционната програма на "Газпром", бюджетът и програмата за оптимизиране на разходите на фирмата за 2015 г.

Съгласно инвестиционната програма за следващата година капиталовите инвестиции на компанията ще достигнат 733,13 млрд. рубли (13.37 млрд. долара). За дългосрочни финансови инвестиции са предвидени 107,22 млрд. рубли (1.95 млрд. долара).

Според одобрения бюджет приходите от оперативни и инвестиционни дейности ще достигнат 5,887 трлн. рубли, докато сумата на плащанията по всички дейности ще е 5,978 трлн. рубли. Външните финансови заеми пък ще са в размер на 90 млрд. рубли. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още