IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украйна прие нов закон за въвеждане на допълнителни санкции срещу Русия

Решението е начин за защита на вътрешния пазар на Украйна, твърди премиерът Яценюк

12:25 | 24.12.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Арсений Яценюк<em>. Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Арсений Яценюк. Снимка: архив Ройтерс

Върховната Рада на Украйна прие нов закон, съгласно който правителството има право да въведе санкции срещу Русия в случай на неприятелски действия към Украйна, разкри премиерът на страната Арсений Яценюк, цитиран от Интерфакс.

По-рано, по време на разглеждането на проектозакона в парламента, Яценюк заяви, че Русия е решила да наложи търговско ембарго на украински стоки, което ще влезе в сила в началото на следващата година.

Ако Русия наложи санкции на Украйна след като зоната за свободна търговия между Украйна и Европейския съюз (ЕС) влезе в сила, украинското правителство ще наложи контрасанкции срещу Москва, коментира премиерът.

По думите му това ще бъде начин за защита на вътрешния пазар на Украйна. Самият законопроект предвижда “допълнителни действия” срещу държавите, които са признати от парламента като агресори.

В понеделник стана ясно, че ЕС е удължил санкциите срещу Русия с още шест месеца до 31 юли 2016 г. Като основание за това се посочва липсата на напредък по мирния процес в Украйна и изпълнението на Минските споразумения.

Ден по-късно САЩ наложиха санкции на 34 физически и юридически лица. Ходът е част от усилията за оказване на натиск върху Москва.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 2
michaelis12
преди 8 години
На тоз ве му остава много до чувала .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 3
ing5rov
преди 8 години
Това е все едно дъжникът да съди банката дето му е дала пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още