IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няма причина за вдигането на санкциите срещу Русия, заяви Меркел

Според германския канцлер Москва не е изпълнила ангажиментите си по мирното споразумение от Минск

15:55 | 19.08.16 г. 20
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Няма причина за вдигането на санкциите на Европейския съюз срещу Русия, тъй като Москва не е изпълнила нито един от ангажиментите си съгласно международния мирен план, заяви германският канцлер Ангела Меркел в интервю, публикувано в петък.

Меркел каза за RedaktionsNetzwerks Deutschland (RND), че Русия е причинила огромна криза с анексирането на черноморския полуостров Крим през 2014 г. и с подкрепата си за сепаратистите в Източна Украйна.

Европа трябваше да реагира срещу това нарушаване на основните принципи“, каза Меркел, цитирана от Ройтерс.

Тя добавя, че заедно с френския президент Франсоа Оланд работи „с всички сили“ да накарат Украйна и Русия да приложат т.нар. споразумение за прекратяване на огъна от Минск въпреки всички трудности.

Това е и продължава да бъде мерило за бъдещето на санкциите“, каза Меркел.

Русия има наложени санкции от САЩ и ЕС заради анексирането на Крим и подкрепата на сепаратистите в Източна Украйна вече две години.

С изблици на агресия в дадени моменти и взаимни обвинения за провал в изпълнението на задълженията по примирието, споразумението от Минск изглежда замира.

През юни ЕС договори удължаването на енергийните, финансовите и отбранителните санкции срещу Русия заради конфликта в Украйна до края на януари следващата година.

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер и други водещи социалдемократи – партньори на Меркел в управляващото коалиционното правителство, заложиха на по-отстъпчив тон през последните месеци, казвайки, че ЕС трябва постепенно да прекрати санкциите при наличието на частичен напредък в мирния процес.

Но дори Щайнмайер каза, че Русия и Украйна почти не са постигнали напредък при последните преговори за прилагането на мирния план.

Няма подобрение, особено когато става въпрос за сигурността“, каза говорителят на външното министерство Саусан Чебли, добавяйки, че преговорите са достигнали задънена улица и в други сфери като политически реформи и местни избори.

И все пак въпреки трудната ситуация и повторните неуспехи, смятаме за важно, че продължаваме с опитите и правим всичко, което можем, за да постигнем успех с мирния план от Минск“, каза Чебли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

19
rate up comment 0 rate down comment 0
kalendar
преди 7 години
А ето едно от още по-отдавна:Какво е ново, ново станало,ново станало в Каменна Клисура?Пустите клисурци станали московци,а панагюрци - донски казаци!Войвода им беше Гьорги Бенковски,развява байрак Райна девойка.Топове им бяха черешово дърво,гюллета им бяха кантар тоиузи.Топчето пукна - Европа се стресна,Русия скокна Клисура да брани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 2 rate down comment 6
Pyramid
преди 7 години
Не само преди 89-та, ами и преди 90-та не сме имали химн, камо ли пък, записан, че и читаем на днешен език, драги ми Безмитен-2. Познах/ме/ те, защото не си сменяш нрава. Та, да повторим: - ХАПЧЕТАТА ! ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 4 rate down comment 6
Pyramid
преди 7 години
Хапчетата, брат. Хапчетата. Пийваш си ги и тихичко се заваляш на една страна да си почине напрегнатият ти мозък....или това, което е останало от него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 6 rate down comment 3
DutyFree
преди 7 години
Борба голяма става между българското и руското правителство. От последното употребяват всички позволени и непозволени средства, за да сменят Регенството и министерството и да произведат в страната бунт, за да намерят благовиден предлог да я окупират.Русите вече са решени да прибегнат до най-крайни средства.Те, както ми съобщават, събирали едно доста голямо число черногорци, които въоръжавали, за да убиват български първенци, които са неприятели на Русия. Освен това, русите са изпратили по околните села агитатори, за да доведат две-три хиляди селяни да нападнат София, да избият първенците и да я разграбят.Ето докъде достигнаха нашите благодетели. Да са ни живи!из Дневник на Стефан Стамболов, 03.10.1886г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 8 rate down comment 6
ТИМ
преди 7 години
ей БОЛНИ ДДЕБИЛИ ЧЕРВЕНИ, РУСИЯ Е СГЪРЧЕНА ОТ САНКЦИИТЕ ВЕЧЕ, ЗАЩО СА ТИЯ САНКЦИИ, НЯКОИ *** ОТ ВАС ЩЕ ОТГОВОРИ ЛИ ????САМО ДА НЕ СЕ НАЛОЖАТ ПРЕВАНТИВНИ ЯДРЕНИ УДАРИ, СРЕЩУ ЧЕРВЕНАТА АГРЕСИВНА СЕВЕРНА СТРАНА!!! ЧЕ ТОГАВА НИТО КАПИТАЛОВ ПАЗАР ЩЕ ИМАТЕ, НИТО НИЩО!!! ЗАРАДИ ЧЕРВЕНОТО ВИ МИНАЛО... БОЛНИ И НАПЪЛНО ДЕГРАДИРАЛИ, СЪЩЕСТВА!!! РУСИЯ Е ИЗОСТАНАЛА ОТ СВЕТА , СЪС СТОТИЦИ ГОДИНИ, ВИЕ ОБАЧЕ СИ ПЕЕТЕ СТАРИЯ ХИМН, ТАКА ЛИ ????До промяната на текста през 1990 г. съществуват още два куплета , които след 1990 г. отпадат:"Паднаха борци безчетза народа наш любим,Майко, дай ни мъжка силапътя им да продължимДружно братя българи,с нас Москва е в мир и бой,партия велика води,нашият победен строй"ВИЖТЕ СИ ХИМНА ПРЕДИ 89 ГОДИНА, ИЗПЪРЖЕНИ МОЗЪЦИ!!! ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 4 rate down comment 9
ing5rov
преди 7 години
По броенето и самозадоволяването сте вие...я питай Стоенчо и кухаото колко бързо правят бройката !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 7 rate down comment 4
copper
преди 7 години
исаков наемаше най-изпадналите ***.анари да тр.олят в нета, а новият ка.лъф им подновил договорите. сега зеленчуците ще си броят минусите, но ще имат за кис.ело мляко пхахахах
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 5 rate down comment 10
ing5rov
преди 7 години
Точно ...а като потвърждение , виж съотношението на плюсовете и минусите ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 10
riik
преди 7 години
Ей, тия руснаци пак объркаха плановете за райха :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 10
TomaNeverni
преди 7 години
Както си и мислих- европеид ,който не знае английски- тоестТъппанар
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още