IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

NYT: Липсата на опит на Зеленски може да има ужасни последици

Тези последици могат да са не само за Украйна, но и за САЩ, твърди журналистът Андрю Крамър

16:10 | 26.12.21 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Valeria Mongelli/Bloomberg</em></p>

Снимка: Valeria Mongelli/Bloomberg

На фона на съобщенията за потенциален конфликт между Украйна и Русия, неопитността на кръга на украинския президент Владимир Зеленски предизвиква нарастваща загриженост, защото може да доведе до ужасни последици не само за самата Украйна, но и за САЩ. Тази особеност на украинското ръководство беше посочена от журналиста Андрю Крамър в статията му за The New York Times, цитирана от БГНЕС.

Авторът на материала отбелязва, че много близки сътрудници на украинския лидер, както и самият той, идват от света на шоубизнеса и не са имали политически опит преди назначаването си на високи постове.

„Аматьорското нехайство може да се превърне в претекст за война, която значително ще изостри търканията между Русия и Съединените щати“, се казва в статията.

Изданието цитира и бившия председател на украинския парламент Дмитрий Разумков. Според него лоялността към президента и неговото обкръжение е основата за назначаване на ръководни постове в страната. Това противоречи на предизборното обещание на Зеленски, че в правителството ще бъдат назначавани специалисти в области, в които поддръжниците му нямат опит. „Стигнахме до комедия, а гледаме филм на ужасите. Изобщо не е смешно “, каза Разумков.

Преди това Алън Кафруни, професор по международни отношения в колежа Хамилтън в САЩ, изрази мнение пред lenta.ru, че украинското ръководство ще направи фатална грешка, ако ескалира обстановката в Донбас в очакване на подкрепата на НАТО. Според него президентът на САЩ Джо Байдън и американският държавен секретар Антъни Блинкен почти сигурно ще предупредят Киев срещу подобна стъпка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 2
cherney
преди 2 години
Проблемът не е в това, че Зеленски няма опит, а в това, че е рядък креттен. Такава позиция, между другото заемат мнозинството от украинците, повечето от които гласуваха за него
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 2
дядя Вова
преди 2 години
++1000
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 4
Императорът
преди 2 години
Това наистина е взривоопасна комбинация: украйна-САЩ - едните имат президент пaл-ячo, другите имат президент - слабoyмeн....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 4
ing5rov
преди 2 години
липсата на опит у кукловода на Зеленски ше е фатална ... и за двамата ... : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 6
дядя Вова
преди 2 години
Ааа, за Вова Кокаина ли пишете? Бившият шут? Който на едно шоу искаше от Путин да го арестува, дори и за дългове? Слава Украине! Зиг хайл! Хохлодебилом слава! Ще не вмерла Украина.. Зиг хайл! Зиг хайл! Зиг хайл!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още