IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реглинг: Япония ще купи още облигации на спасителния фонд на еврозоната

Страната на изгряващото слънце държи около 20% от всички емитирани до момента облигации от ЕИФС

10:04 | 31.10.11 г. 1
Реглинг: Япония ще купи още облигации на спасителния фонд на еврозоната

Главният изпълнителен директор на Европейския инструмент за финансова стабилност (ЕИФС) Клаус Реглинг е заявил, че е получил нови уверения от високопоставен представител на японските финансови кръгове, че Япония ще продължи да изкупува облигации на спасителния фонд на еврозоната, съобщи Ройтерс.

Европа търси държави с големи валутни резерви като Япония и развиващите се икономики за осигуряване на допълнително финансиране, което да стабилизира спасителния фонд, увеличавайки стойността му 4-5 пъти до около 1 трилион евро.

Японското правителство вече подсказа, че е готово да закупи още облигации, емитирани от ЕИФС, но би желало да види как Европа предприема решителни действия за преодоляване на дълговата криза в еврозаната.

„Японското правителство ще продължи да изкупува облигациите на ЕИФС, които емитирахме през последните 10 месеца, и ще поддържаме контакти за бъдещи операции“, каза Реглинг след срещата си с японския заместник-министър на финансите по международните въпроси Такехико Накао.

Главният изпълнителен директор на ЕИФС е в Токио след посещението си в Китай през уикенда, където се опита да съблазни Пекин да инвестира чрез обещания облигациите да бъдат емитирани в юани, но получи предпазливи отговори.

Япония държи около 20% от всички облигации, емитирани от ЕИФС през януари и юни, на стойност около 2,7 млрд. евро. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
Такехико-сан, да не се стигне до харакири после?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още