IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сливане в индийския фармацевтичен бранш за 4 млрд. долара

Sun Pharmaceutical се готви да придобие Ranbaxy, превръщайки се в най-големият производител на лекарства в страната и четвърти в света

17:18 | 07.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Сливане в индийския фармацевтичен бранш за 4 млрд. долара

Индийският производител на лекарства Sun Pharmaceutical се съгласи да придобие конкурентната Ranbaxy, мажоритарен дял в която има японската компания за лекарства Daiichi Sankyo. Сделката ще бъде на стойност 4 млрд. долара, пише BBC.

Новата единна компания ще бъде най-голямата фармацевтична такава в Индия и четвъртата по големина в света. Очаква се своето съгласие да дадат акционерите и регулаторите преди да бъде финализирана сделката.

„Ranbaxy има значително присъствие на индийския фармацевтичен пазар, както и на американския. Благодарение на тях ще имаме добра платформа на бързо развиващите се пазари, което ще допълни силните ни страни”, коментира основателят на Sun Pharmaceutical Дилип Шангви.

Сделката идва на фона на ограничения от страна на американски регулатори, които наложиха забрани за внасянето на лекарства, произведени в някои от фабриките на Ranbaxy. По-рано през годината Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) забрани разпространението на територията на САЩ на лекарства, произведени във фабриката на компанията в Пенджаб. 

Това беше четвъртата фабрика на компанията с подобна забрана, като причина за това от FDA посочиха „значителни” нарушения при производствената дейност.

Ranbaxy обаче не е единственият производител, на когото бяха наложени подобни забрани. Миналата година САЩ забрани вноса на лекарства и от едно от предприятията на Sun Pharma, заявявайки, че то „не работи съобразно добрите производствени практики”.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още