IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия обсъжда свободна търговия с Евразийския съюз

Руско-индийска работна група подготвя началото на преговорния процес

16:36 | 26.02.15 г. 48
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<span style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: Arial, non-serif; font-size: 13px; line-height: 20px;">Президентите на Русия Владимир Путин и на Индия Нарендра Моди.&nbsp;</span><em style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: Arial, non-serif; font-size: 13px; line-height: 20px;">Снимка: Ройтерс</em></p>

Президентите на Русия Владимир Путин и на Индия Нарендра Моди. Снимка: Ройтерс

Индия ще започне преговори за свободна търговия с Митническия съюз между Русия, Беларус и Казахстан в следващите шест месеца. Това съобщи индийският заместник-министъра на търговията и индустрията Раджиив Кер, цитиран от Russia Today.

Руско-индийска работна група бе установена през ноември 2014 г. Тя ще обсъди преговорния процес за широкообохватно споразумение за свободна търговия между Индия и Митническия съюз.

Кер заяви, че работната група ще направи предложения в рамките на следващите шест месеца и процесът на преговори ще започне след това, предава агенция ТАСС.

Повечето страни имат проблеми с постигането на висок ръст. Наскоро Китай заяви, че може да създаде зона за свободна търговия с водения от Русия икономически съюз, който също така да включва Армения, а се очаква скоро към него да се присъедини и Киргизстан.

Евразийският икономически съюз е регионален съюз, чиято цел е да създаде единно икономическо пространство с общи мита. Групата има общо население от 168 млн. души и БВП от над 2 трлн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

46
rate up comment 4 rate down comment 0
kalendar
преди 9 години
Така е, пич, ама никой няма да транспортира от примерно София до Белград по море, само за да докаже, че ти си прав.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
45
rate up comment 4 rate down comment 1
kalendar
преди 9 години
Последните 100тина години войните загубени от Русия са...Японско-Руската. ПСВ няма да я броя, щото те изпадат в гражданска война. И Афганистанската инвазия. Печелят ВСВ(на практика те изнасят войната на плещите си), Корейската, Виетнамската, Чеченските две войни и в момента гледаме как печелят украинската. Начи общо взето една голяма война(Руско-японската) губят и печелят всички останали....ако пропускам някоя ще се коригирам
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
44
rate up comment 3 rate down comment 1
kalendar
преди 9 години
А Руската империя...не знам що смяташ, че мача там е свършил? Я загледай картата на света отново.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43
rate up comment 3 rate down comment 1
kalendar
преди 9 години
#22 +++Сега...РИ е имала конкуренция(даже преди разделянето) и е признавала тази конкуренция за цивилизована и образована и т.н.(партите/Персийската империя-т.е. днешният Иран), но си прав като цяло. Интересното е, че Щатите не признават руснаците за цивилизовани, даже напротив. А аз даже смятам, че в нашият живот(между мен и теб има 20+ години разлика и все пак в нашият) ще видим залеза на Щатите. Заради динамичността на времето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 2 rate down comment 3
eboyanov
преди 9 години
колкото и да е голяма търговията, морската винаги е била , е и ще е най-голямата търговия в света.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 5 rate down comment 2
Сините камъни
преди 9 години
"""""""""""" Но са създали такова общество, че всеки, абсолютно всеки, ако му се бачка, ако е способен - му се дава шанс, системата му дава шанс да успее. Може и да не стане милиардер.. но ще води, спокоен и охолен живот..""""""""""""""""""Яааа, знам един като тебм да не си същия, хвана го катострофобията в кухничката два на два , един телевизор маса и легло в Америка!Тича да си прави операция на сърцето в България и да си изписва лекарства пак в България!Беше проучил въпроса, канеше се да "бръсне" ляво дясно, ама нещо ...и пак голяма уста!Със жена си, жена му разнася за една пицария бланки по къщите, а той, ще те излъжа, има ли значение, ...та и той за Америак говори като за свещена крава, само в момент на просветляване си приннава, че няма какво да купи на децата си, само китайски стоки и то ***!Ама стои там, щото преди пенсия, пести от квартира, от храна, от бензин, да събере някой долар за децата!Мизерия заради децата.Оправдавам го, но да живее в разкош и охолство....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 4 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 9 години
Айде лека, че май загорехме тая нощ! Хаха! А и батерията на айпадчето подсвирква от половин час. Утре пак... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 6 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 9 години
Ти си просто един еснаф, Жорка! Финландците и поляците не са са по-малки алкохолици от руснаците, но имат партакеши и в твоята класация са по-висш вид. Руснаците не ценят тези неща - погледни как се отнасят към всичко, пред което ти благоговееш! Те изобщо не то ценят по този начин! Гледа във войната какви джипове трошат ил окопите! Казвам ти, че не ги разбираш! И други не ги разбират, но ръководят държави, а това вече е много опасно! Щото всичко губи смисъл, ако не си жив - и стандарт, и коли, и технологии...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 6 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 9 години
Добре де, аз съм преживял неща в Русия, които за теб може сега да звучат кото виц! Живял съм в Москва две години - 1968-70, после съм ходил многократно на гости на приятели - ако седна да ти разправям какво съм видял.. Но това на тях изобщо не им пречи - те така си живеят! И изобщо не им пречи многократно да са ме респектирали и с интелект, и с култура, и със самочувствие! Живял съм и в Сирия - трябва ли да сравнявам с Русия и България?Достатъчно е да се поразходиш из Москва или Питер и разбираш къде са те и къде - ние, та ако ще и да ти издадат паспорта за вчера! Хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 2 rate down comment 5
georgi_shum
преди 9 години
Бъркаш порядъка. Посочените от теб страни имат висок стандарт и качество на живот сега. въпреки че са били побеждавани във войни. Русия го няма и никога не го е имала въпреки, че е спечелила последната голяма война.. И погледни от тази гледна точка ( не казвам, че и ти не се прав) но - кво значение има независимостта и суверенитета, след като 25 % от мъжкото ти население не доживява до 45г заради алкохолизъм, кофти здравеопазване и ужасяваща смъртност по пътищата? И това във второто десетилетие на 21ви век! В Русия! А и Русия е губила войни! И то през последните 100тина години и то доста. И окупирана е била и много територии е загубила! И пак няма стандарта на посочените страни? Това защо? Защото това не важно за хората им ли ? Моля те.. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още