IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия обсъжда свободна търговия с Евразийския съюз

Руско-индийска работна група подготвя началото на преговорния процес

16:36 | 26.02.15 г. 48
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<span style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: Arial, non-serif; font-size: 13px; line-height: 20px;">Президентите на Русия Владимир Путин и на Индия Нарендра Моди.&nbsp;</span><em style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: Arial, non-serif; font-size: 13px; line-height: 20px;">Снимка: Ройтерс</em></p>

Президентите на Русия Владимир Путин и на Индия Нарендра Моди. Снимка: Ройтерс

Индия ще започне преговори за свободна търговия с Митническия съюз между Русия, Беларус и Казахстан в следващите шест месеца. Това съобщи индийският заместник-министъра на търговията и индустрията Раджиив Кер, цитиран от Russia Today.

Руско-индийска работна група бе установена през ноември 2014 г. Тя ще обсъди преговорния процес за широкообохватно споразумение за свободна търговия между Индия и Митническия съюз.

Кер заяви, че работната група ще направи предложения в рамките на следващите шест месеца и процесът на преговори ще започне след това, предава агенция ТАСС.

Повечето страни имат проблеми с постигането на висок ръст. Наскоро Китай заяви, че може да създаде зона за свободна търговия с водения от Русия икономически съюз, който също така да включва Армения, а се очаква скоро към него да се присъедини и Киргизстан.

Евразийският икономически съюз е регионален съюз, чиято цел е да създаде единно икономическо пространство с общи мита. Групата има общо население от 168 млн. души и БВП от над 2 трлн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

26
rate up comment 5 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 9 години
Русия не се готви за империя, но и не е изчезнала, както повечето империи - все още е доста внушително петно на картата, to put it mildly... Хаха! Това не е случайно, нали? Такива територии нито се добиват, нито се опазват лесно. Това, че някои кратуни не могат да видят някаква закономерност в това не може да е причина да се игнорира този факт - Русия е велика сила и изисква като такава съответното уважение! Историята показва, че поне до момента умните са получавали само ползи от отчитането на този факт, а ***, които са опитвали да го игнорират, са губили и то много!Щото не мислиш ли, че е малко тъпашко турбите никога да не са казали една лоша дума за руснаците и да има чудесни отношения, а в България да е пълно с дрисльовци на всякакви нива, на които Русия да им е виновна за всичко?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 2 rate down comment 1
georgi_shum
преди 9 години
За времето след САЩ - аз ти казах моето виждане какво е.. Ти твоето.. Със Сигурност и ти и аз няма да доживеем това време, но дай боже да видим поне признаци, какво ще е след това..Според мен - пак казвам ще е Световна държава създадена от САЩ с ЕС и Източна и Югоизточна Азия и изолирани остатъци от други държави, обединени около няколко малки центъра..САЩ имат уникално предимство, което според мен, че ги предпази от съдбата на Рим. Истамбул и Москва.. - всяка заплаха за тях и военна и икономическа е на един океан разстояние от тях... Сам знаеш какво значи и какво им дава това..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 2 rate down comment 4
georgi_shum
преди 9 години
Китайците се конкурират за влияние все още и няма как да поставят условия като инвестират:) Но като инвестициите им стигнат обемите на американските.. повярвай ми..ще имат и то жестоки.. А за руснаците.. моля те! Нямали били! Те нямат условия, за инвестициите си, те искат цялата власт в дадената страна. Искат да определят цялата и външно политическа съдба бе Тодоре! Украйна не е ли жив пример?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 6 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 9 години
Американците всъщност сами се нагласиха. Случвало ли ти се е да се биеш? А да замахнеш с всичка сила и противникът ти да отстъпи? Губиш равновесие, нали? Това стана с янките, когато оня с лекето на кратуната им даде СССР на тепсия с панделка! Останаха без съпротива отсреща, целият свят им в краката... и загубиха равновесие! Стигнаха до там да си измислят и сами да си създават врагове!И на хората им писна от американските инвестиции, защото те винаги са съпроводени с безбройни политически условия! На всички взе да им писва някой постоянно да им върти с пръст и да им гледа в канчето!Ето, китайците вече обикалят цял свят с торби пари и инвестират - да си чул някъде да поставят политически условия? Руснаците и те преди кризата доста пари разхождаха насам-натам - да си чул някъде да тропат по масата с политически претенции?Може да са много велики американците, млада държава са, но имат видими клинични признаци на прогерия. Затова и в Азия се готвят за времето след тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 2 rate down comment 2
georgi_shum
преди 9 години
Прав си за историята, не съм го оспорвал или отричал. Но не отчиташ един *** факт - че янките също го знаят:) И го отчитат.. Затова е това обвързване което правят и с Китай и с ЕС.. Да се обвържат с най силните.. до такавастепен, че да да ги елиминират като противници, в смисъл - контолирано да споделя властта с тях..за да обезсмисли противопоставянето.. и същевременно да се запази част от контрола..А за прецъфтяването - руската империя прецъфтя и окапа. А прецъфтял и окапал плод - пресен пак не става:) Пак природен закон.. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 6 rate down comment 0
michaelis
преди 9 години
не ве баце аз не казвам, че държавата сама по себе си е кофти или нямало нищо кат в Афганистан и там хората се трепат както навсякъде, имат възможности и ала бала, но правителството им, банките, тея дерегулации на WallStreeta и военната им имперска политика, са си *** капаците. Тва вече се повтарям за Нти път. Ама няма как империя са на нашето време и за да поддържат тоя статус ше са така докато не падне палатката. На САЩ проблема няма да дойде от вънка от вътре ше дойде като на хората там им писне съвсем и стане мазало с тая печатница и Рим ше падне от вътре, както всяка империя. От вънка няма кой нищо да им напрай
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 7 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 9 години
Нека сега и аз да ти кажа нещо: янките ще изядат дървото не, защото не бачкат или не учат, а защото са се разпищолили да командват целия свят! Рано или късно ще се скапят от зверския рейндж между това, което изкарват и имат и това, което харчат за да доминират! Това се е случило с всички империи до сега! Кой е можел да се мери с Рим по образование, наука, култура, богатство и военна мощ? И кой ги е затрил? Варвари от вси страни! Имаш ли идея как са изглеждали дедите на днешните англичани, германци и французи, сравнени с римляните? И какво е станало, та тези скотове са надвили великата римска империя? Ами не са я победили - тя сама се е скапала! Прецъфтяла е, един вид! Като всяко нещо в природата... хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 3 rate down comment 3
georgi_shum
преди 9 години
Определно имам много *** в САЩ, както и навсякъде по света. Все пак не забравяй, че са третата по население страна в света. И е нормално да има от всичко по много. Но са създали такова общество, че всеки, абсолютно всеки, ако му се бачка, ако е способен - му се дава шанс, системата му дава шанс да успее. Може и да не стане милиардер.. но ще води, спокоен и охолен живот..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 5 rate down comment 1
michaelis
преди 9 години
не знам баце статистиката сочи, че Турция са нр 1, та Южна Корея, Япония и т.н. та тагай Саща не ги знам ти може да си видял определ кърг, но САЩа са голяма страна все пак и има бая прости мъркучи където си барат меча по цял ден
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 2 rate down comment 2
georgi_shum
преди 9 години
Никъде не съм виждал такива работохолици и жадни за успехи и кинти хора (масата говоря), но в същото време и никъде не съм виждал да се наливат толкова кинти в наука и образование и такъв глад за открития в науката като там ( от бизнеса и елитно образованите хора).. Никъде. А Баце без да се хваля.. живял съм поне 1 година в 9 страни. Бил съм в близо 100. И от всички може би само Сингапур, Ю. Корея и Японците се доближават до тях по работохолизъм..и само Корея като жажда за знания..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още