IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия обсъжда свободна търговия с Евразийския съюз

Руско-индийска работна група подготвя началото на преговорния процес

16:36 | 26.02.15 г. 48
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<span style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: Arial, non-serif; font-size: 13px; line-height: 20px;">Президентите на Русия Владимир Путин и на Индия Нарендра Моди.&nbsp;</span><em style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: Arial, non-serif; font-size: 13px; line-height: 20px;">Снимка: Ройтерс</em></p>

Президентите на Русия Владимир Путин и на Индия Нарендра Моди. Снимка: Ройтерс

Индия ще започне преговори за свободна търговия с Митническия съюз между Русия, Беларус и Казахстан в следващите шест месеца. Това съобщи индийският заместник-министъра на търговията и индустрията Раджиив Кер, цитиран от Russia Today.

Руско-индийска работна група бе установена през ноември 2014 г. Тя ще обсъди преговорния процес за широкообохватно споразумение за свободна търговия между Индия и Митническия съюз.

Кер заяви, че работната група ще направи предложения в рамките на следващите шест месеца и процесът на преговори ще започне след това, предава агенция ТАСС.

Повечето страни имат проблеми с постигането на висок ръст. Наскоро Китай заяви, че може да създаде зона за свободна търговия с водения от Русия икономически съюз, който също така да включва Армения, а се очаква скоро към него да се присъедини и Киргизстан.

Евразийският икономически съюз е регионален съюз, чиято цел е да създаде единно икономическо пространство с общи мита. Групата има общо население от 168 млн. души и БВП от над 2 трлн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

36
rate up comment 7 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 9 години
А колко струва стандарт, качество на живот, технологии, култура - изобщо, всичко, което ти мислиш че е най-важно, *** и питай французи, германци, японци и куп други развити народи, които са били побеждавани във война, когато чужда войска се намърда в твоите земи и започне да се разпорежда дали те топлят спомените за някогашният ти стандарт... Та... Всичко започва от независимост и суверенитет! Това обаче го разбират само тези, които могат да си го позволят! За останалите има други критерии за величие... хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 2 rate down comment 1
georgi_shum
преди 9 години
Аз също се аргументирам с факти мисля :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 2 rate down comment 0
georgi_shum
преди 9 години
Това за бизнеса го мислех 2013 :)) Е да съм честен. лихвата тогава беще около 8=9 %.. Но другото пак си бе така.. Ако тук виждаш бщрокрация.. там е на Nта степен..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 3 rate down comment 2
georgi_shum
преди 9 години
И за последно - и преди съм ти казвал - като сключвахме брак с жената там..и трябваше да си вади нов задграничен паспорт руски и отне 3 дни, само за да подаде документите! Най краткото време, за което можеха да и го извадят беше седмица! И това не в някое руско село, а в третия по големина град!. Тук след като се оженихме и тук и си легализирахме вече брака, като я водих да си подаде заявлението за БГ лична карта и паспорт.. остана като гръмната, че ни отне общо 20 мин и документите и станаха готови вечерта..! Ей тия работи мен ме дразнят!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 3 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 9 години
Е ти пък - чак бизнес да почнеш в страна, която е във война, или трябва да си много умен, или много ***! Ти не си нито едното, нито другото! Хаха! Шегичка! :)Русия е велика сила, и велика държава! Това ще го разбереш по-нататък! Велика сила е, защото може да застане срещу целия свят и да защити територията и народа си от чужда инвазия! Велика държава е, защото е съумяла от векове да поддържа този си статус! А зад двете понятия се крие един уникален народ, който ти постоянно ожалваш, но изобщо не разбираш! То и няма как - ти си с друг генетичен код.Както виждаш - аргументирам се с факти, а не с емоции и политически драйфни, както повечето фили и фоби.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 1 rate down comment 1
georgi_shum
преди 9 години
Руски инвестиции - като такива на частни лица в имоти - най вероятно в Англия и САЩ. На бизнеса им - банки енегриини компании не съм напълно сигурен - Централна и Източна Европа предполагам. Но виж.. заинтригува ме,ще проуча:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 1 rate down comment 1
georgi_shum
преди 9 години
за структуриране на фирма, изваждане на разрешителни за строеж, разрешително за работа на обект и т.н стигащо до 3 г... ? в това отношение са много много далече от велика сила.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 1 rate down comment 2
georgi_shum
преди 9 години
Турците доста дълго време са казвали доста кофти неща за Русия:) Русия е велика държава да, но вече не е Велика сила. В днешния свят Велика сила те правят не токова бройката на ядрените ракети, които имаш и територията, която владееш, а икономиката и условията за живот, които създаваш на хората по тези територии. А в това отношение Русия е далеч от определението за Велика сила. За жалост. И сами са си виновни. Огромните и територии за негостоприемни и трудни за живот, и днешната власт в Кремъл не прави нищо по въпроса. Ще се уплашиш, ако се поразровиш в статистиката им и видиш темповете с които се обезлюдява Сибир.. С парите от петрола Путин успяваше да удържа положението до някъде, но кризата, в която ги вкара сега пак ще засили процеса неминуемо..И виж, аз не се кефя за това и за мен Русия за нищо не ми е виновна. Та аз даже жена си взех от там ! Даже мислех по едно време и бизнес да почна там.. ама я ми кажи как се почва бизнес с лихва от 18 % и технологично време..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 5 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 9 години
В кои държави според теб са най-големите руски инвестиции и какво политическо влияние имат върху живота на гражданите им? Остави я украйна - там половината са руснаци, а половината от другата половина не знаят, че са! Тази държава е същата като Македония - измислена от руснаците с някакви някогашни цели... Хехе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 4 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 9 години
Edit: турците, а не турбите! Хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още