IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над половината от ръста в производството на електроенергия в Китай идва от ВЕИ

От 330 TWh новогенерирана енергия 120 TWh идват от ТЕЦ-ове, докато 160 TWh са произведени от възобновяема енергия

16:51 | 12.04.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Възобновяемите мощности нарастват по-бавно от преди

Въпреки по-силното производство на електроенергия от възобновяеми източници през 2019 г. в сравнение с 2018 г., новогенерираните количества от хидроенергия, вятър и фотоволтаици отчита най-бавния си ръст от 2014 г. Докато новопроизведената енергия от вятърни мощности достига 26 GW, тази от соларна енергия намалява с една трета.

През 2019 г. в са инсталирани само 30 GW нови соларни мощности в Китай. Това се дължи на факта, че подкрепящите политики за нови соларни панели бяха ограничени.

е3 е3

Китай все още е най-важният пазар на електрически превозни средства

В края на 2019 г. около 3,8 млн. електрически превозни средства са били по китайските пътища. Това минава над два пъти броя на регистрираните в САЩ електромобили. Въпреки това годишните продажби на електрически превозни средства в Китай намаляват с 52 000 броя до около 1,2 млн. през 2019 г. Въпреки това тези нови 1,2 млн. електрически превозни средства представляват повече от 50 на сто от продажбите на електромобили в световен мащаб през миналата година. За сравнение: Германия добави 108 600 нови електрически коли към автопарка си през 2019 г., което я поставя на трето място след САЩ, според Electrive.

е4 е4

Промените в политиката през 2020 г. са решаващи

Докато през 2019 г. производството на възобновяеми източници нараства допълнително, търсенето също се увеличава. Така възобновяемите енергийни източници в Китай допринасят за около 26 на сто от общото производство на електроенергия. Въздействията от промените в програмите за подновяване на възобновяемите проекти през 2019 г. ще излязат на преден план през 2020 г. и 2021 г.

През тази година трябва да бъде готов новият 5-годишен план на Китай, в който ще попаднат и бъдещите мерки относно възобновяемите източници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Toranaga
преди 4 години
Единят + е от мен! Вижте цените на урана за изминалата седмица!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Pyramid
преди 4 години
Очаква се до 15 години, Китай да увеличи с 1/3 и повече количеството използвана енергия от АЕЦ и ТЕЦ с помощта на абсорбиращи и трансформиращи загуби от цикъл на Ренкин в директно използваема от потребителите топлина, на базата на метод - изобретение на Вашия скромен слуга - разкрито вече изцяло на китайската страна. Очаква се също, горнотоосезаемо да свие въглеродните емисии на Поднебесната и да изчисти въздуха в големите градове там и да бори Глобалното затопляне. Аааалилуя !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още