IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компаниите за онлайн обучение закриват курсовете с чуждестранни учители в Китай

Новите разпоредби за индустрията на китайските власти принуждават фирмите да предприемат подобни действия

14:00 | 07.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;</em><em>Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Най-големите компании за онлайн обучение в Китай заявиха, че ще закрият курсовете, водени от чуждестранни преподаватели в отговор на решението на китайските власти да се коригира сектора на стойност 100 млрд. долара, съобщава Bloomberg.

Компанията VIPKid, подкрепена от Tencent Holdings Ltd., заяви, че незабавно ще спре да предлага подобни курсове, като съществуващите клиенти ще могат да подновят уроците само до 9 август. 

Китайското правителство наложи най-строгите си ограничения за индустрията за следучилищно обучение, миналия месец, като забрани на компаниите да наемат чужденци извън страната като учители или да въвеждат училищни програми за деца под 6-годишна възраст.

Въпреки че новите правила на Пекин забраняват чуждестранните учители, остава неизяснено дали компаниите в сектора ще могат да продължат да използват тези учители, ако са подизпълнители, а не служители.

Курсовете, предоставяни на чуждестранни китайски студенти, няма да бъдат засегнати, посочва от VIPKid.

„Въпреки че новите разпоредби ще повлияят на нашия бизнес в Китай, ние оставаме уверени в бъдещето на VIPKid“, изтъква Адам Дж. Стайнберг, говорител на компанията. „През последната година стартирахме няколко образователни програми извън Китай. Сега ще ускорим усилията си по тези и други програми, докато продължаваме да изпълняваме нашата мисия да вдъхновяваме и даваме възможност на всяко дете за бъдещето”, добавя той.

Друго подобно приложение за индивидуално преподаване на английски език GoGoKid на ByteDance Ltd., заяви, че преустановява всички курсове, предлагани на китайските ученици от 5 август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още