IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бивш шеф на GM оглавява американското подразделение на VW

Джонатан Браунинг е бивш вицепрезидент Международни пазари в General Motors, който се присъедини към екипа на VW през юни

20:37 | 13.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Бивш шеф на GM оглавява американското подразделение на VW

Най-големият автомобилен производител в Европа Volkswagen AG (VW) назначи за директор на операциите си в Щатите Джонатан Браунинг, слагайки край две и половина месечния вакуум в лидерството на подразделението, съобщава Bloomberg.

Браунинг е бивш вицепрезидент Международни пазари в General Motors, който се присъедини към екипа на VW през юни. Той ще заеме поста изпълнителен директор на Volkswagen Group of America от 1-ви октомври.

Неговият предшественик през миналия месец оглави Volvo Cars.

51-годишният Браунинг първоначално беше назначен във VW с цел да подобри координацията в международните продажби на автомобилната група.

„Голяма част от неговата кариера е била извън САЩ”, коментира пред агенцията Кристофър Стюмър, анализатор към IHS Automotive във Франкфурт. „Само защото е работил за GM, не означава, че разбира психологията за сключване на сделки в Щатите”, смята той. „Любопитен съм да видя как ще подходи.”

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:42 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още