IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Представител на Фед против допълнително облекчаване на монетарната политика

Наливането на средства ще има малък ефект и рискува да изпрати „объркващи сигнали“ на бизнеса, заяви председателят на клона на Фед в Далас Ричард Фишър

21:16 | 07.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Представител на Фед против допълнително облекчаване на монетарната политика

Наливането на средства в щатската икономика от страна на Федералния резерв ще има малък ефект и рискува да изпрати „объркващи сигнали“ на бизнеса, заяви председателят на клона на Фед в Далас Ричард Фишър, цитиран от Ройтерс.

По думите му въпреки високата безработица сегашните условия не оправдават "кризисно разгръщане на арсенала на Фед".

Той предлага, вместо централната банка да предприема по-нататъшни действия, данъчните и регулаторни власти да премахнат несигурността относно данъците и регулациите, които в момента задържат растежа на бизнеса.

Фед намали лихвата си почти до нула, ангажирайки се да я задържи на ниско ниво за продължителен период, и закупи активи за 1,7 трлн. долара, за да помогне на икономиката. На срещата си миналия месец резервът обяви, че е готов да направи още за подкрепа на възстановяването.

Други официални представители на Фед като председателя на клона в Ню Йорк Уилям Дъдли и на този в Чикаго Чарлс Евънс наскоро настояваха за допълнително облекчаване на монетарната политика, каквито са и широките очаквания.

Предвид това не е ясно доколко изказването на Фишър ще има ефект.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още