IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Avon със силен ръст след спекулации за придобиване от L’Oreal

Според различни информации в опитите за придобиване на компанията се борят още Procter&Gamble и Unilever

18:32 | 12.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Акциите на Avon със силен ръст след спекулации за придобиване от L’Oreal

Акциите на производителя на козметика Avon поскъпнаха с 6% днес заради нови спекулации, че един от гигантите в сектора готви оферта за придобиване на компанията. Борсовите котировки напреднаха до около 35 долара за акция в рамките на днешната търговия.

Причина за това стана публикация в британския вестник Daily Mail, че L’Oreal готви оферта от 44 долара за акция от капитала на Avon. Това означава, че френската компания е готова да плати близо 30% премия спрямо борсовата цена на акциите на Avon.

Според вестника акциите на Avon се търсят силно, тъй като компанията показва солидно представяне на фона на икономическата сила. Като причина за това анализатори посочват бизнес модела на компанията, който не разчита на търговска мрежа, а на представители, които работят на процент и които имат непосредствен контакт с широка мрежа от клиенти.

Освен от страна на L’Oreal, интерес към Avon има и от някои от най-големите компании за производство на потребителски стоки. Според Daily Mail оферти за придобиването на Avon се обмислят от гигантите Unilever и Procter&Gamble.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още