IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

СТО: Boeing са получили поне 5,3 млрд. долара нелегални субсидии от САЩ

Американското правителство е подпомогнало компанията със средства за развойна и изследователска дейност

19:05 | 31.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
СТО: Boeing са получили поне 5,3 млрд. долара нелегални субсидии от САЩ

Американската компания за производство на самолети Boeing е получила поне 5,3 млрд. долара под формата на нерегламентирани субсидии. Това показват заключенията от разследване на Световната търговска организация, съобщава ВВС.

Субсидиите са включвали средства за изследователска и развойна дейност, отпуснати от агенцията за космически изследвания NASA.

Миналата година СТО разобличи и основния конкурент на Boeing – Airbus, в неправомерно получаване на средства от правителствата в Европа, припомня медията.

Това дава пореден тласък на войната между двете компании, която се води заради съмнения в нерегламентирано подпоматане вече повече от шест години.

От Boeing признават, че са получили нерегламентирани субсидии в размер на 2,7 млрд. долара. Според позицията на компанията обаче сумата е нищожна в сравнение с 20-те млрд., които според СТО са били отпуснати нелегално на Airbus.

И двете страни са обявили, че ще обжалват последното решение на СТО.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още