IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С разпродажби тръгна борсовата сесия в Ню Йорк

Корекцията на пазара продължава и днес

18:01 | 06.07.11 г.
С разпродажби тръгна борсовата сесия в Ню Йорк

Корекцията на борсата в САЩ продължава и днес. Търговията се води с превес на разпродажбите, след като стана ясно, че секторът на услугите също е отбелязал по-слаб растеж през юни.

Индексът на ISM за сектора на услугите е паднал до 53,3 пункта, докато през май беше 54,6 пункта. Икономисти прогнозираха спад до 53,7 пункта, пише Bloomberg.

Малко повече от час след началото на търговската сесия в Ню Йорк Dow Jones изтри 0,02% до 12 567 пункта, S&P 500 изгуби 0,29% до 1 334 пункта, а Nasdaq се понижи с 0,23% до 2 819 пункта.*

Сред най-губещите позиции в началото на сесията са акциите на Bank of America – най-големият американски кредитор. Цената на акция се понижи с близо 3 процента.

Инвеститорите продължават да продават, след като опасенията за икономическото възстановяване в глобален план се възродиха заради решението на Moody's да понижи кредитния рейтинг на Португалия. Впоследствие цената на застраховката срещу фалит на Португалия достигна рекордно ниво.

Пазарните играчи реагираха негативно и на новината, че Китай вдигна основната лихва в страната, за да намали инфлационния натиск.

„Сега Китай се възприема като двигател на икономическия растеж“, коментира Оливър Пърш от GMG Defensive Beta Fund. „Решението на Пекин за охлаждане на икономиката в момент на висока безработица и нисък растеж в САЩ и задълбочаването на дълговата криза в Европа обезпокои инвеститорите заради ефекта, който това ще има върху пазарите и икономиката“, допълни той.

* Актуално към 17.45 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още