IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Демократите в САЩ предлагат мерки за намаляване на дефицита с 2,5-3 трлн. долара

Това е първото официално предложение в "суперкомисията" в американския Конгрес, която има за задача да съгласува мерки за намаляване на бюджетния дефицит с 1,2 трлн. долара през следващите 10 години

20:32 | 26.10.11 г.
Демократите в САЩ предлагат мерки за намаляване на дефицита с 2,5-3 трлн. долара

Представители на Демократическата партия в САЩ предлагат мерки за намаляване на бюджетния дефицит с 2,5-3 трилиона долара, включително увеличаване на приходите и значително съкращение при разходите за здравеопазване, заявиха съветници на конгресмени, цитирани от Ройтерс.

Планът е бил представен във вторник на среща при закрити врати на специалната 12-членна комисия в Конгреса, наричана и „суперкомисията“, която е натоварена със задачата да съгласува мерки за намаляване на бюджетния дефицит с най-малко 1,2 трлн. долара през следващите 10 години.

Това е първото официално предложение от страна на демократите в комисията. То цели да стимулира преговорите, тъй като времето до крайния срок за работата на комисията, 23 ноември, остава все по-малко.

Съветниците не обясняват защо демократите са предложили съкращение в толкова голям размер, но лидерите на демократите в Конгреса многократно призоваха комисията да надхвърли поставената задача с цел премахване на финансовата каша в държавата.

Според източници от Конгреса планът включва приблизително равна смес от намаляване на разходите и увеличаване на приходите, между 200 и 300 млрд. долара под формата на нови икономически стимули и около 400 млрд. долара от спестени разходи в здравеопазването.

Един от източниците обаче твърди, че представителите на републиканците в суперкомисията не са реагирали благоприятно на плана на демократите. Републиканците отдавна се противопоставят на допълнителните икономически стимули и увеличаването на приходите като начин да се намали бюджетния дефицит.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още