IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джим Роджърс: Никой няма да напусне еврозоната през тази година

Инвеститорът окачестви като театър европейските срещи на върха, а акциите на Facebook в очакваното IPO определи като скъпи

17:06 | 30.01.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Джим Роджърс.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Джим Роджърс. Снимка: Ройтерс

Никоя страна няма да напусне еврозоната през тази година, въпреки че изходът от дълговата криза все още е несигурен, казва Джим Роджърс, председател на Rogers Holdings, цитиран от CNBC.

“Не мисля, че през 2012 г. някой ще напусне еврозоната През 2012 г. има избори в 40 страни. През тази година ще има повече проблеми, но правителствата ще направят всичко възможно изборите навсякъде на минат гладко.“

"Може би през 2013 г. ще има защо да се притеснявате и определено през 2014 г., но 2012 г. ще бъде спокойна“, казва Роджърс.

Роджърс допълва, че продава "на късо" европейски акции и че иска да чуе конкретни предложения от европейските лидери.

„Ще бъде много мило от тяхна страна да признаят, че това наистина е катастрофа, а банките и кредиторите да приемат загубите си. Всичко ще колабира и аз ще купя всичкото евро, което мога и всичките акции, които мога, но не мисля, че това ще се случи сега“, допълва Роджърс.

Джим Роджърс определи като „театър“ поредната среща на върха на европейските лидери в Брюксел.

„През последните две години сме свидетели на европейски срещи на върха на всеки няколко седмици. Това е театър. Те просто се опитват да печелят време, за да минат изборите във Франция. Не смятам да им обръщам внимание, докато не започнат да правят нещо смислено“, допълва той.

Роджърс коментира, че не би купил акции на Facebook, защото така компанията излиза прекалено скъпа.

“Не, подобни акции не купувам. Те обикновено са много, много скъпи. Много хора обичат да купуват скъпи акции, като тези, но не и аз“, коментира инвеститорът.

Според изтекла в медиите информация, Facebook може да проведе първично публично предлагане (IPO) още в сряда. Социалната мрежа се надява да набере 10 млрд. долара, което би оценило компанията на 100 млрд. долара.

Според Роджърс провеждането на IPO през тази седмица е хитър ход от страна на Facebook.

Щатската икономика, като цяло изглежда по-добре, защото правителството я инжектира с пари, допълва той.

„През ноември 2012 г. има избори. Всеки път, когато има избори правителството инжектира в икономиката колкото може повече пари само и само, за да ги спечели. Разбира се, че нещата ще изглеждат по-добре, когато Бернанке печата пари, а Обама ги харчи“, казва инвеститорът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 14.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
stone kold
преди 12 години
фейса е поредната пирамида...да не забравяме че това е една виртуална измишльотина и е абсурд да струва 100 млрд....не може един сайт за социални контакти да струва колкото 200 атомни ЕЛ централи от последно поколение.....виждаме до къде стига масовото малоумие на някой.....банката посредник ще намаже много ама найстина много от едното ништо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още