IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Създава се международна независима рейтингова агенция

Централата на Universal Credit Rating Group ще се намира в Хонконг, като в нея ще влизат Рус Рейтинг, китайската Dagong и американската Egan-Jones

11:43 | 24.10.12 г. 4
Автор - снимка
Редактор
Създава се международна независима рейтингова агенция

Русия, САЩ и Китай възнамеряват да създадат независима рейтингова агенция с цел повишаване на нивото на обективност при оценките на икономическите процеси в света, се отбелязва в разпространено днес съобщение на китайската държавна информационна агенция Синхуа, цитирано от ИТАР-ТАСС.

„Американската „голяма тройка“ - Standard & Poor's, Moody's и Fitch – е ключов доставчик на аналитична информация. Те обаче не само не предупредиха за световната финансова криза преди появата ѝ, но и я задълбочиха“, е заявил президентът на водещата китайска рейтингова агенция Dagong Гуан Дзянджун.

„Прекаленият оптимизъм на големите американски агенции доведе до кризата в световната икономика. Настоящата система от рейтинги вече не удовлетворява нуждите на инвеститорите“, подкрепя го президентът на малката американска рейтингова агенция Egan-Jones Шон Игън.

През следващите 6 месеца в Хонконг ще бъде създадена централата на новата организация, която ще носи името Universal Credit Rating Group. В нея ще влязат руската рейтингова агенция Рус Рейтинг, Dagong и Egan-Jones.

Новата агенцията няма да представлява конкретна държава и ще финансира дейността си за сметка на инвестиции от частни компании, се изтъква в съобщението на създателите ѝ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 0
Tony
преди 11 години
Да!Американската компания е регистрирана в оффшорна зона в САЩ и няма нищо общо с Путин и руските капитали!Също като "новия инвеститор" в Белене!П.С. Започвам да се дразня, когато някой ме мисли за толкова глупав!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
edimi
преди 11 години
Независима - нищо няма да зависи от нея.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
deBill
преди 11 години
за американското участие не знам ама и руска независима от бащицата и китайска от ККП хептен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
FINTA
преди 11 години
Е то много ще е независима щом има пак американско участие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още