IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корпоративни ръководители в САЩ призовават за намаляване на бюджетния дефицит

Специална група набира средства за разрастване на кампанията, която трябва да доведе до споразумение в Конгреса за избягване на "фискалната пропаст"

13:44 | 26.10.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Основните участници по време на представяне на инициативата. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Основните участници по време на представяне на инициативата. Снимка: Ройтерс

Изявлението на главните изпълнителни директори бе организирано от група, наречена „Кампания за справяне с дълга“, която призовава Вашингтон да загърби партийните различия, за да върне страната на стабилната фискална пътека.

От групата обявиха, че са набрали 130 млн. долара за 6 седмици, за да подпомогнат финансирането на национална кампания за разяснение на проблема. Говорител на групата подчерта, че с парите ще бъдат финансирани онлайн, печатни и телевизионни реклами, както и организирането на между 20 и 25 събрания на щатско ниво.

От организацията настояват всеки план във фискалната област да бъде двупартиен, да разглежда всички бюджетни области и да включва данъчна реформа. Оттам призовават правителството да реформира и подобри ефективността и на програми в областта на здравеопазването като Medicare and Medicaid.

„Това трябва да стане, за да се върне страната на път, който е стабилен за нас и децата ни“, заяви в конферентния разговор Мая МакГиниъс, председател на Комисията за отговорен федерален бюджет.

Групата на главните изпълнителни директори изтъква, че препоръките на двупартийната комисия Симпсън-Баулс са осигурили ефективна рамка за фискален план. Предложенията на комисията включват понижаване на данъчните ставки за всички приходни групи, както и премахването на много от популярните данъчни облекчения, които да бъдат предоставяни избирателно.

Според Коут нещо подобно на заключенията на комисията трябва да се превърне в задължителен резервен вариант, ако Конгресът не успее да постигне скоро споразумение със собствени сили.

Следващото заседание на законодателния орган е насрочено за 13 ноември, като конгресмените ще могат да предприемат частични действия, включващи възможно удължаване на някои данъчни облекчения, най-малкото временно, преди да дойде краят на годината и новият състав на Конгреса заедно с избрания президент да започнат своя мандат от януари.

Междувременно кампанията на организацията работи за включването на още главни изпълнителни директори в списъка, особено в секторите, които в момента не са достатъчно добре представени, като например енергетиката и технологиите. Предварителните очаквания са представителите на Силициевата долина да бъдат по-отзивчиви, отколкото тези на енергийната индустрия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Ironhorse
преди 11 години
Хахаха,най-накрая и в САЩ се усетиха че трупането на дефицити и облагането на Света с инфлация не работи.Меркел и Севрна Европа, въпреки саботажните действия на САЩ и Великобритания устискаха и прокараха единствено правилната политика за ограничаване на дефицита и намаляването на дълга до управляеми размери.Очаквам Китай и Русия да изпаднат в колапс, когато САЩ започне бюджетни съкращения. Това ще даде тон на всички правителства в Света за дисциплина. Някой ще плати сметката,н о няма да са САЩ, Северна Европа и надявам се България и другите дисциплинирани държави.Франция, Италия, Гърция, Испания и всички останали, които си мислят че няма да си платят дълговете ще го отнесат, като се разделят със значително национално богатство.Със строга финансова дисциплина България ще успее да излезе печеливша от тази Световна каша.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още