IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фед: 30 банки трябва да преминат стрес-тестове до 7 януари

От резултатите от тях зависи одобрението от страна на регулаторния орган за изплащането на дивидент и започване на програми за обратно изкупуване на акции

17:03 | 10.11.12 г.
<p>
	Сградата на Федералния резерв във Вашингтон. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Сградата на Федералния резерв във Вашингтон. Снимка: Архив Ройтерс

Американският Федерален резерв ще изиска от 30-те най-големи финансови институции в САЩ планове за капитала им до 7 януари в рамките на годишен стрес-тест за балансите им при сценарий на дълбока рецесия, се посочва в съобщение на централната банка на САЩ, цитирано от MarketWatch.

Целта на теста е да се гарантира, че компаниите разполагат са достатъчно капитал, за да продължат работата си в изпълнени с икономическо напрежение периоди.

От Фед посочиха, че 19 от най-големите банки, които ще участват в тестовете, са увеличили през второто тримесечие на 2012 г. общия си капитал до 803 млрд. долара спрямо 420 млрд. долара през първите 3 месеца на 2009 г.

Централната банка на САЩ използва стрес-тестовете, за да прецени дали да разреши на банките да раздадат дивидент и да предприемат обратно изкупуване на акциите си.

В рамките на процеса банките са длъжни да уведомяват Фед за размера на предлагания дивидент и на програмите си за обратно изкупуване на акции. За пръв път обаче регулаторният орган ще позволи на банките да променят предложенията си, докато обсъждат настоящите стрес-тестове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още