IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До Коледа ще има споразумение за фискалната пропаст в САЩ

Представителите на републиканците и демократите в американския Конгрес съобщиха, че са имали “конструктивна среща” с президента Барак Обама

20:32 | 16.11.12 г.
До Коледа ще има споразумение за фискалната пропаст в САЩ

До Коледа ще има споразумение за преодоляването на т. нар. “фискална пропаст” в САЩ, съобщи MarketWatch.

Такъв срок са си поставили републиканците и демократите, за да решат проблема с едновременното рязко свиване на публичните разходи и повишаването на данъците за богатите, планирано от следващата година.

Представители на двете американски политически партии съобщиха, че са имали “конструктивна среща” с президента Барак Обама.

Лидерът на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси коментира, че се чувства уверена за скорошното взимане на окончателно решение.

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Джон Бонър и лидерът на републиканците в Сената Мич МакКонъл посочиха че са готови “да сложат данъчните приходи на масата, за да се постигне сделка”.

Барак Обама удържа позицията си, че до споразумение за “фискалната пропаст” ще се стигне само ако бъдат повишени данъците върху доходите на най-богатите американци.

Демократите обаче са изразили готовност да приемат някои “вратички”, така че да бъдат ограничени данъчните удръжки.

“Ние сме съгласни да преговаряме за приходите от данъци в бюджета, но е задължение на мен и на моите колеги да покажем на хората, че сме сериозни в намеренията си да намалим разходите и да решим фискалните проблеми. Вярвам, че можем да направим това, за да избегнем фискалната пропаст, пред която сме изправени”, коментира Бонър.

“Надеждите ми са това да бъде началото на един ползотворен процес, в който ще стигнем до споразумение, което ще спомогне за намаляването на дефицита по балансиран начин. Ние ще се справим с дългосрочните пречки пред растежа и ще се фокусираме върху домакинствата от средната класа”, коментира Обама преди началото на срещата.

Преди срещата The Wall Street Journal съобщи, че Белият дом обсъжда вариант да се замени големия пакет от икономии, предвиден да се задейства в началото на следващата година, с по-малък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:00 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още