IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корпоративните новини продължават да подкрепят Wall Street

Всичките 10 индустриални групи на S&P 500 бележат ръст като най-силно се представят компаниите за материали и телекомите

23:20 | 25.04.13 г.
<p>
	Фондовата борса в Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Фондовата борса в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Щатските индекси се повишиха в четвъртък, след като стана ясно, че молбите за помощи за безработни през изминалата седмица са намалели рязко, съобщава MarketWatch.

Доброто представяне на Verizon Communications Inc. също подкрепи пазара, а S&P 500 спечели 0,4% до 1585 пункта.

Преди отварянето на борсата министерството на труда във Вашингтон обяви, че броят на хората, които са кандидатствали за помощи за безработни през изминалата седмица, е паднал с 16 хил. до 339 хил.

Въпреки че позитивните данни за заетостта определено не са навредили на пазарите, според Марк Лучини, главен инвестиционен стратег на Janney Montgomery Scott, сезонът на отчетите подкрепя Wall Street много по-силно.

Всичките 10 индустриални групи на S&P 500 бележат ръст като най-силно се представят компаниите за материали и телекомите, а най-слабо компаниите за комунални услуги.

Dow Jones Industrial Average нарасна с 0,17% до 14701 пункта. Verizon спечели над 2,5%, след като Ройтерс съобщи, че американският телеком има планове да предложи 100 млрд, долара в кеш и акции, за да придобие изцяло Verizon Wireless, който за момента притежава с Vodafone Group PLC.

Акциите на Microsoft Corp. също поскъпнаха, след като компанията обяви, че ще продаде облигации за 500 млн. долара.

Най-слабо сред сините чипове се представи 3M Co., след като индустриалният конгломерат понижи прогнозата си за печалба през 2013 г.

Exxon Mobil Corp. също изгуби позиции, след като нефтеният гигант обяви 0,5% ръст на печалбата си за първото тримесечие, но приходите на компанията не оправдаха очакванията на Wall Street.

Nasdaq Composite Index спечели 0,62% до 3290 пункта.

Amazon.com Inc. и Starbucks Corp. ще обявят резултатите си след края на сесията.

Щатският долар поскъпна спрямо останалите основни валути, като курсът на британската лира нарасна с 1% до 1,5432 долара, след като стана ясно, че този път британската икономика се е разминала с рецесията.

Златото в Ню Йорк поскъпна с 2,8% до 1458,7 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още