IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat ще увеличи дела си в Chrysler

Италианският концерн реализира поредна опция от сделката с пенсионния фонд VEBA, довеждайки дела си в американския автопроизводител до 68,49%

21:08 | 08.07.13 г.
Fiat ще увеличи дела си в Chrysler

Италианският автопроизводител Fiat SpA се споразумя с пенсионния фонд VEBA за закупуването на още 3,3% от акциите на Chrysler Group LLC срещу 254,7 млн. долара, се посочва в съобщение на италианския концерн, цитирано от Интерфакс.

Това ще позволи на  Fiat да увеличи дела си в американската компания до 68,49%.

Италианците получиха контрол над Chrysler през 2011 г. и към началото на юни притежаваха 58,5% от акциите на компанията.

VEBA бе създаден от Обединения профсъюз на работниците в автомобилния бранш UAW за финансиране на медицинските разходи на пенсионерите в профсъюза.

Според условията на сделка от 2009 г. Fiat може да реализира опция за покупка на пореден дял от акциите на Chrysler на всяка половин година до 30 юни 2016 г. Ако реализира всички опции, италианският концерн ще изкупи от VEBA 16,6% от акциите на Chrysler, което ще увеличи дела му в американския автопроизводител до 75,1%.

Към момента на сключване на сделката  VEBA притежаваше 41,5% от акциите на Chrysler.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още