IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюджетният дефицит на САЩ започна да се свива

Увеличението на приходите с 14% и намалението на разходите с 4% са в основата на понижението на дефицита

23:01 | 07.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Бюджетният дефицит на САЩ започна да се свива

Бюджетният дефицит за юли е в размер на 96 млрд. долара, става ясно от месечния доклад на бюджетната комисия към Конгреса в САЩ. Данните показват, че за първите 10 месеца на фискалната година дефицитът на бюджета достига 606 млрд. долара.

За сравнение през същия период на миналата година дефицитът на САЩ беше 974 млрд. долара.

Основната причина е увеличението на приходите. От октомври 2012 година, когато започва фискалната година в САЩ, постъпленията в бюджета от данъци – на физическите лиза и компаниите, както и другите постъпления, се увeличават с 13,8 на сто.Само приходите от корпоративните данъци се увеличават с почти 17 на сто до 213 млрд. долара. 

В същото време разходите в бюджета намаляват с 4 на сто.Най-значителен е спадът за осигуровки за безработица, които намаляват с почти 25% или 20 млрд. долара. С 36 млрд. до 507 млрд. долара намаляват разходите за отбрана.

В началото на другата седмица ще бъде публикуван и официалният доклад на финансовото министерство за изпълнението на бюджета на САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:23 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още