IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FedEx зарадва инвеститорите

Нетната печалба на компанията за първото й фискално тримесечие се е повишила със 7% на годишна база

17:56 | 18.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор
FedEx зарадва инвеститорите

FedEx отчете по-висока от очакваното печалба за първото тримесечие на финансовата година, приключило на 31 август, предаде Bloomberg.

Нетната печалба на компанията за периода юни-август е нараснала с 6,9% до 489 млн. долара, или 1,53 долара на акция, от 459 млн. долара (1,45 долара на акция) година по-рано. Анализатори очакваха ръст до 1,5 долара на акция.

Компанията отчита по-сериозен ръст при наземните доставки, като продажбите и обемите на пратките са нараснали с по 11 на сто на годишна база. FedEx още миналата година предприе стъпки за подобряването им заради отлива на клиенти от въздушните услуги.

Компанията освен това се отказа от остарелите самолети, сви капацитета си в Азия и направи съкращения на персонала като част от план за съкращаване на разходите с 1,7 млрд. долара.

След обявяването на резултатите акциите на FedEx нараснаха с над 3 на сто в началото на сесията в Ню Йорк. От началото на годината акциите са поскъпнали с 21 на сто, докато индексът S&P 500 е добавил 20 процента.

Приходите на FedEx от международни превози обаче отчитат спад от 5,1% до 1,58 млрд. долара, а обемите на превозените товари са се свили с над процент. Общите продажби за тримесечието обаче са нараснали с 1,9% до 11 млрд. долара.

Компанията потвърди днес очакванията си за 13 на сто ръст на печалбата на акция за цялата финансова година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още