IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 с пореден исторически рекорд

Борсите отвъд Океана се оцветиха в зелено, въпреки неяснотите около стимулиращата програма на Федералния резерв

23:11 | 13.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
S&P 500 с пореден исторически рекорд

Индексите на борсите отвъд Океана завършиха сесията оцветени в зелено, ден преди изслушването на Джанет Йелън пред Сената. 

Тя е най-вероятният наследник на Бен Бернанке начело на Федералния резерв и всички ще очакват коментари от нейна страна за бъдещата политика на институцията по отношение на стимулиращата политика за американската икономика, коментира Bloomberg.

С рекорд приключи сесията за един от индексите S&P 500 – ръстът е в рамките на 0,81% до стойност от 1 782 пункта. За Dow Jones увеличението достига 0,45% и деня приключи на ниво от 15 821,63 пункта.

Позитивни настроения донесоха и данните на финансовото министерство, които показват, че правителството започва новата бюджетна година с намаляване на бюджетния дефицит. През октомври дупката в бюджета е 91,6 млрд. долара, спрямо 120 млрд. долара за октомври 2012 година.

През месеца са отчетени рекордни данъчни приходи, сочат данните на министерството. Прогнозите на Bloomberg бяха за дефицит в рамките на около 102 млрд. долара. Данните показват още, че приходите в американския бюджет са 199 млрд. долара, което е с 8% повече спрямо октомври 2012 година, докато разходите намаляват с 5% до 291 млрд. долара.

Добри финансови данни също подхраниха ръста на основните индекси на Wall Street. Акциите на търговеца Macy`s поскъпнаха с почти 10% след като показаха по-добри от очакваното финансови отчети за третото тримесечие. Подкрепа оказват и очакванията за добри продажби за празниците.

С 3% поевтиняват акциите на Tesla след като съобщи за технически проблеми с един от моделите си електрически автомобили - Model S

Акциите на Facebook поскъпнаха с над 4,5% до цена от над 48 долара за брой и това даде тласък за Nasdaq. Индексът приключи сесията с увеличение на стойността от 1,17% до 3 965,58 пункта след като компанията предложи оферта за закупуване на Snapchat на стойност 3 млрд. долара.

Според информация на Wall Street Journal обаче офертата е била отхвърлена. От Facebook засега отказват коментар на информацията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още