IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нетната печалба на Morgan Stanley спадна със 70%

Печалбата преди данъци без еднократните ефекти обаче надмина очакванията

15:41 | 17.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Нетната печалба на Morgan Stanley спадна със 70%

Печалбата на Morgan Stanley за последното тримесечие на 2013 г. е спаднала със 70%, след като силното представяне в управлението на активи е било неутрализирано от слаби резултати при търговията с инструменти с фиксирана доходност и големи съдебни разноски, съобщава MarketWatch.

Печалбата на американската банка за периода е 181 млн. долара при 594 млн. година по-рано. За тримесечието са направени съдебни разходи преди данъци за 1,2 млрд. долара.

Печалбата преди данъци без съдебните разходи и други извънредни елементи е 1,5 млрд. долара, като приходите отчитат ръст от 9,7% до 8,2 млрд. долара. Анализаторите, запитани от Thomson Reuters, очакваха печалба от 1,35 млрд. долара при приходи от 8 млрд. долара преди данъци. 

Morgan Stanley отчете печалба и през четирите тримесечия на 2013 г. - нещо, което се случва за първи път при главния изпълнителен директор Джеймс Горман, който наследи Джон Мак през 2010 г.

Горман се опитва да трансформира нюйоркската инвестиционна банка в по-малко рискова и по-диверсифицирана компания. Банката, която почти фалира заедно с някои от събратята си на Wall Street по време на финансовата криза, се изправи на крака чрез фокусиране върху бизнеса по управление на активи и избягвайки рисковите сделки, които й докараха неприятности.

Приходите от бизнеса за управление на активи са се повишили с 12% за тримесечието на годишна база, но тези от търговията с инструменти с фиксирана доходност са спаднали с 14%, отразявайки слабостта при продуктите, обвързани с лихвени проценти.

„Всъщност новата Morgan Stanley се изгради чрез водещи позиции в инвестиционното банкиране и институционалната търговия с акции, допълнени от бизнеса по управление на активи, които съставляват половината от компанията“, коментира Брад Хинтц, анализатор в Alliance Bernstein.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още