IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Morgan Stanley пострада от по-слабата търговия с акции

Приходите на Morgan Stanley надхвърлиха очакванията на анализаторите, печалбата обаче ги разочарова

18:11 | 18.04.13 г.
<p>
	Джеймс Горман, изпълнителен директор на банката. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Джеймс Горман, изпълнителен директор на банката. Снимка: Ройтерс

Morgan Stanley пострада от по-слабата възвращаемост от търговията с акции през първото тримесечие на годината и това е рефлектирало върху приходите на банката. Успешният контрол върху разходите обаче е помогнал на институцията да регистрира ръст на печалбата, съобщава Financial Times.

През първите 3 месеца на годината приходите на компанията са се понижили до 8,5 млрд. долара спрямо 8,9 млрд. долара за същия период на миналата година. Отчетен е спад на приходите от инвестиции с фиксирана доходност, търговия с акции и комисиони от консултантска дейност. В тази сметка не са калкулирани измененията на цената на собствения дълг на компанията.

Като цяло от началото на годината Wall Street преживява същия феномен – по-слаба възвращаемост от търговия с акции в сравнение с първото тримесечие на 2012 г.

Приходите на Morgan Stanley надхвърлиха очакванията на анализаторите, печалбата обаче ги разочарова. При нетна печалба от 50 цента на акция за тримесечието резултатите на компанията не оправдаха очакванията на анализаторите, които предвиждаха печалба от 53 цента за акция. През същия период на миналата година Morgan Stanley отчете загуба от  5 цента на акция.

Нетната печалба на банката възлиза на 984 млн. долара в сравнение с отчетените през същия период на миналата година загуби за 94 млн. долара.

Претеглената печалба на Morgan Stanley е 61 цента за акция, докато анализаторите прогнозираха 56 цента за акция. Става въпрос за печалба, при която не се калкулират приходите и разходите, свързани с обслужването на собствения дълг на банката.

Възстановяването на компанията се ускорява, коментира Джеймс Горман, изпълнителен директор на банката.

Morgan Stanley ще изкупи последните 35% от Morgan Stanley Smith Barney за 4,7 млрд. долара през юни. Citigroup продава своя дял в брокерската къща, предлагаща инвестиционни продукти подобно на Merrill Lynch.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още