IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама одобри увеличаването на разходите в Бюджет 2014

Федералното правителство ще функционира без много проблеми през следващата година, заяви американският президент

09:34 | 18.01.14 г.
Обама одобри увеличаването на разходите в Бюджет 2014

Президентът на САЩ Барак Обама одобри в петък законопроекта за повишаване на разходната част в Бюджет 2014 до 1,1 трлн. долара, съобщава AP. По този начин вече и официално бе осигурено финансиране на федералното правителство до края на септември.

Обама сложи подписа си под документа, разположен на 1 582 страници само ден преди средствата за финансиране на федералното правителство отново да се изчепат.

"Ние нямаше да сме тук и нямаше да сме в състояние да подпишем този закон, ако не беше за вашата работа и вашата всеотдайност. И така, това е моят начин да изкажа благодарността си", заяви американският президент в присъствието на представители на Конгреса.

Обама припомни, че много служители на администрацията бяха изпратени в неплатен отпуск по време на блокирането на правителството през октомври. Той подчерта, че с новия закон подобно развитие ще бъде избегнато.

"Като цяло, нашето правителство ще функционира без, да се надяваме, твърде много проблеми през следващата година. Това не е добре само за всички вас и всички държавни служители на федералното правителство. Най-важното е, че това е добре за американския народ", допълни още президентът.

Компромисната мярка бе гласувана в двете камари на Конгреса по-рано през седмица. Чрез новия закон финансиране получава всяка агенция на федералното правителство, което срещна недоволството на опозицията в лицето на републиканците.

Въпреки това представителите на двете партии решиха да избегнат повторение на политическа конфронтация от втората половина на 2013 г., която предизвика спирането на дейността на американската администрация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още