IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фед е премахнал единодушно целевата безработица от 6,5%

Банката планира да поддържа ниските лихви в обозримото бъдеще въпреки известното пазарно недоволство

21:41 | 09.04.14 г. 18
Фед е премахнал единодушно целевата безработица от 6,5%

Членовете на Федералната комисия по отворения пазар на САЩ (FOMC) ca приели единодушно през март, че методиката с целевата безработица от 6,5% е "остаряла" и че трябва да бъде премахната. Това показа стенограмата от последното заседание на институцията, публикувана в сряда.

В допълнение към промяната в тона на централните банкери, документът показа, че комисията планира да поддържа ниските лихвени проценти в обозримото бъдеще въпреки известното пазарно недоволство, пише CNBC.

Срещата на Фед от март не измени насоката на институцията спрямо бъдещето на количествените улеснения. Централната банка на САЩ намали печатането на пари с 10 млрд. долара на месец до общо 55 млрд. долара.

Предходните нагласи на институцията бяха, че спадът в нивото на безработицата може да предизвика начало на покачване на лихвените нива, но само при условие, че то е придружено от инфлация от поне 2,5 на сто. Въпреки това с приближаването на безработицата до целевото равнище Фед реши да измени методиката.

FOMC вече ще се фокусира върху "качествени" мерки, разглеждайки най-различни показатели за състоянието на икономиката, за да реши кога едно потенциално увеличение ще е оправдано.

В коментар след края на срещата през март председателят на Фед Джанет Йелън посочи, че едно покачване на лихвените нива може да се случи по-рано, отколкото пазара очаква. По думите ѝ това дори може да се случи до края на пролетта.

Пазарните участници реагираха положително на публикуването на стенограмата. Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average добавя 0,92% до 16 406,50 пункта. Широкият бенчмарк S&P 500 е нагоре с 0,93% дo 1 862,15 пункта, докато технологичният Nasdaq Composite се разширява с 1,51% до 3 581,90 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

16
rate up comment 1 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
ще продължа коментара на л.с.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 2 rate down comment 0
d333
преди 10 години
iivanoff, благодаря отново за труда да обясняваш. Още нещо, ако може.... Хубаво говориш за ФЕД. Обаче Марио от ЕЦБ-то раздаде едни LTRO-та и ги даде на банките. На тях защо им бяха, за какво ги употребиха тези пари?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 5 rate down comment 0
SSIW
преди 10 години
Не си прав .... за маймуните ;))http://***.***/article?id=228487
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 6 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
значи ХЕМ ги определяш като много-много ЗЛЕ, хем сам казваш че сами и нарочно са си го направили (което предполага план изграден от конкретни цели, от които печетят ТЕ ,м а не маймуните) => тогава ти защо си мислиш че имаш повод за радост, след като разчиташ единствено на грешка в процеса от която да спечелиш, а сам казваш, че грешка в процеса НЯМА и е под контрол :))))))))))) - ти защо се слагаш от страната на печатарите - "желанията" ли ти помагат да 'мислиш' така ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 7 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
Мога да споделям само "неща" които са проверими /логически/ и напълно видими /официално "рекламирани"/ в ТВ-реалността! -> винаги съм казвал, че ТВ-реалността е изпълнена с противоречия, но вие не ги виждате! -> а когато ви показвам противоречията - най-дивите маймуни пищят и защитават ТВ-реалността до лудост, караща ги да направят единствения "правилен ход" - метафизическо отхвърляне на 'дразнителя' за да запазят АЗ-а! Което единствено показва "нормалността" им кога е валидна ;))) - а това е единствената "правилна" нормалност в ТВ-реалността...Всичко което се случва в ТВ-реалността е обяснимо, но когато теорията която ползвате не може да го обясни непротиворечиво, значи трябва да я подмените или коригирате/допълните ;))))) -> грешни или непълни аксиомни допускания за анализ на реалността!А "теорията която ползвате " е следствие от наложеното (грешно) и контролирано (непълно) познание в ТВ-реалността! -> включително и чрез науката!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 1 rate down comment 0
michaelis
преди 10 години
ми не няма инфлация ама има дълг и то мегаграмаден, от 4/5 трилиона което са натрупали през годините до 2000, само за 10 години по късно (от както 'уж' арабите им сабориха двата блока, те си изнесоха преди това злато и ала бала от там още Юни 2001, но тва друга тема), та за 10 години, дългът им ръсте exponential, кво и да праат, кво и да струват и от пусто в празно да наливат си отиват по един или друг начин ше се случи ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 1 rate down comment 0
mvr0306
преди 10 години
Изглежда това обяснява и защо няма забележима видима инфлация? Между другото, трите кръга на КУ, като количество, колко % от БВП на САЩ са?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
ОК, ама не ме карай да пиша едни и също последователно във всеки пост ;)))))))))В 3 последователни поста обяснявам че "печатането" чрез КУ не е това което се рекламира, но се ползва за да се обясни част от видимия резултат от друг, скрит процесс...Чрез КУ не се изкупуват ипотечните облигации, защото по тях ВЕЧЕ има взети кредити от банките към ФЕД /парите са дадени в миналото/! И "спасението" е приспадане на тези задължения /от банките към ФЕД (1)/ срещу обезпечението по тези задължения - лошите имотки! Та тук пари няма, които банките да правят еди какво си после... Обратно - има намаляване на лошите кредити което е изискване вменено им от Базел3,4,5 (2) именно за да върви и съществува процеса по спасяване !ти допускаш 2 дребни досадни грешки: - че банките не са имали тези пари предварително (1) и са ги взели от ФЕД - не раздават свои пари /не са "печатари" а само посредници/! => не получават сега нищо! - изискванията вменени от Басел3,4,5 (2) => нямат напън да раздават кредити
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 0
d333
преди 10 години
Така, може и да нямам поглед върху картинката. Затова се опитвам да си я изясня. Затова питам. :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
имотките отишли във ФЕД /негови фондове/ нямат нищо общо със свободния пазар, а точно обратно - определят го /манипулация центрофуга/, а там се ползват за много неща, но също не им е мястото тук да го приказвам ;)))d333: "А парите от ФЕД отиват в предните държатели на имотките - банките."Не, това го обясних мисля 2 пъти само вчера!! - пари там не отиват, защото вече са отишли като предни заеми дадени за покупката им преди да станат от нормални на лоши кредити! Написал съм ясно -> "КУ на ипотечните облигации, са приспадане на вече напечатани и "раздадени/изядени" в миналото пари"!d333: "банките се опитват да дават заеми, ама нещо не останаха много желаещи за заеми. И банките какво правят с парите - купуват бондове." - Гледам че успешно си забравил за БАСЕЛ 3,4,5... за който пиша непрекъснато. Каква функция имаше той а ???Нямаш поглед върху картинката човек :))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още