IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bank of America ще върне 783 млн. долара на клиентите си

Банката е обвинена, че е подвеждала и е таксувала неправомерно своите потребители

09:47 | 10.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Bank of America ще върне 783 млн. долара на клиентите си

Bank of America се съгласи да изплати 783 млн. долара на свои клиенти заради обвинения, че е провеждала подвеждащи дейности, свързани с услуги по кредитните ѝ карти. Освен това банката ще плати 45 млн. долара глоби на щатските регулатори, съобщава BBC.

Споразумението е свързано с продажбата и маркетинга на услугите на банката по плащанията и защитата на личната информация на кредитните ѝ карти между 2010 и 2012 г. Според регулаторите над три милиона потребители са били засегнати.

Банката „е таксувала клиентите си неправомерно“ за защитата от кражба на лична информация и „е използвала подвеждащи практики при продажбата и маркетинга“ на тези услуги, обяви Службата за защита на потребителите на финансови услуги в изявление.

Bank of America не призна, но и не отрече обвиненията. В свое изявления тя каза, че е прекратила маркетинговата си дейност по услугите за защита от кражба на информация през декември 2011 г., както и тези за погасяване на задължения по кредитни карти през август 2012-а.

Споразумението идва няколко седмици, след като Bank of America се съгласи да плати 9,5 млрд. долара, за да прекрати делото срещу нея, че е подвела ипотечните агенции Fannie Mae и Freddie Mac преди кризата на жилищния пазар през 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още