IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Philip Morris продава по-малко цигари

Приходите за първото тримесечие се свиват с 9% на годишна база, печалбата спада с 12%

15:29 | 17.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Philip Morris продава по-малко цигари

В следствие на редица забрани за тютюнопушене и предупрежденията за влиянието върху здравето на цигарените кутии производителят на Marlboro Philip Morris International продължава да отчита намаляващи продажби. 

През първото тримесечие на годината американската компания е продала 196 млрд. къса, което е спад с повече от 4% спрямо същия период на миналата година, предава MarketWatch.

Компанията страда и от неблагоприятните валутни курсове. Приходите, преди приспадането на данъка върху тютюна, се свиват с близо 9 на сто до 6,90 милиарда долара, обяви Philip Morris в Ню Йорк в четвъртък.

Печалбата възлиза на 1,9 милиарда долара, или 1,18 долара на акция, което е спад с 12% спрямо печалбата от 2,13 млрд. долара, или 1,28 долара за акция, година по-рано.

На коригирана основа печалбата на концерна възлиза на 1,19 долара за акция, надминавайки с това прогнозите на Wall Street с 3 цента, показват данни на FactSet.

През миналата година производителят на тютюневи изделия съобщи, че през 2014 г. ще навлезе на бързорастящия пазар на електронни цигари и че ще работи за изпълнение на плановете си за предлагане на други алтернативни продукти, след като продажбите на традиционните тютюневи изделия се свиха. 

Производителят на цигари с марките Marlboro и L&M търси начини за разширяване на присъствието си на развиващите се пазари – особено след като продажбите на развитите пазари започнаха да намаляват. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още