IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ричард Фишер: Фед трябва да сложи край на покупките на активи през октомври

Според шефа на клона на Фед в Далас централната банка не може да свие по-рано покупките, защото пазарите са пристрастени към тях

09:22 | 10.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ричард Фишер: Фед трябва да сложи край на покупките на активи през октомври

Президентът на поделението на Федералния резерв на САЩ в Далас Ричард Фишер подкрепя решение, при което централната банка да сложи край на програмата си за изкупуване на активи през октомври с финално намаление от 15 млрд. долара, пише MarketWatch.

От началото на годината Фед понижава обема на покупките на активи с по 10 млрд. долара на месец. Така през октомври ще останат 15 млрд. долара, които централните банкери ще трябва да изтеглят наведнъж.

Мнозина анализатори са на мнение, че е по-добре Фед да удължи програмата си до декември вместо да я прекратява през октомври.

В реч пред банкери в Ню Орлиънс Фишер, който е критик на програмата, сподели, че централната банка не може да ускори темпото на намаляване на обема на покупките, защото „пазарите са пристрастени към гъвкавата ни парична политика“.

По време на изслушването си пред Сената в четвъртък председателят на Фед Джанет Йелън каза, че ще бъдат необходими от 5 до 8 години, за да се свие балансът на Фед до предкризисните нива. Също така банкерите запазват ангажимента си да оставят лихвите без промяна, докато не се възстанови заетостта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още