IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ел-Ериан: Инвеститорите са твърде самоуверени в ситуация с много неизвестни

Причина за поведението на пазарите е фактът, че всеки от скорошните проблеми се е оказал единствено добра възможност за покупки, смята финансистът

15:59 | 21.07.14 г.
Ел-Ериан: Инвеститорите са твърде самоуверени в ситуация с много неизвестни

Сред инвеститорите се наблюдава значителна самоувереност и те би трябвало да обръщат повече внимание на несигурността, създадена от случващото се в Украйна и Близкия изток. Такова е мнението на финансиста Мохамед Ел-Ериан, пише CNBC.

Към момента финансовите пазари показват, че инвеститорите смятат двете ситуации за незначителни. Това се дължи на две причини – първата е, че дори да има съпътстващи ефекти от случващото се в Украйна и Близкия изток, те няма да се отразят на другите държави.

Втората е, че дори и да има някакви ефекти, то над тях ще надделеят добрите корпоративни резултати в САЩ и продължаващата подкрепа на Федералния резерв към акциите, коментира Ел-Ериан.

Според него трейдърите са твърде самоуверени, като основната причина за това е, че напоследък при всички геополитически събития пазарът е преживявал само незначителни понижения, които са давали възможности за покупки и добри доходности. Такива примери той дава със случващото се от месеци в Украйна, както и със ситуацията в Ирак.

Мнението на Ел-Ериан обаче е, че ситуацията започва значително да се променя, защото на сцената излизат недържавни играчи. Това означава, че става по-трудно да се регулират проблемните ситуации.

Вторият проблем според него е наближаващият изход от безпрецедентната политика на нулеви лихвени проценти. Мнението на Ел-Ериан е, че никой не би могъл да знае как ще се отрази това на пазарите и настроенията.

Намираме се в ситуация, в която много от неизвестните не могат да бъдат контролирани, обобщава финансистът.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:33 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още