IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

CVS Health придобива Omnicare за 10,1 млрд. долара

Сделката за доставчика на фармацевтичните услуги цели разширяване на пазара, обслужващ възрастни хора

15:43 | 21.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
CVS Health придобива Omnicare за 10,1 млрд. долара

CVS Health Corp, вторият по големина оператор на дрогерии в САЩ, заяви в четвъртък, че ще придобие доставчика на фармацевтичните услуги Omnicare Inc за 10,1 млрд. долара с цел разширяване на пазара, обслужващ възрастни хора.

Предложената цена от 98 долара за акция на Omnicare представлява премия от 4% спрямо стойността на затваряне на пазара в сряда, предава Ройтерс.

Книжата на Omnicare поскъпнаха с 9,5% само през май, след като Bloomberg съобщи, че CVS Health обмисля поглъщане на доставчика.

Ройтерс съобщи в сряда, че CVS Health е близо до сделка за придобиването на доставчика на фармацевтичните услуги за повече от 12 млрд. долара.

От CVS изтъкнаха, че очакват сделката да добави около 20 цента над коригираната печалба на акция през 2016 г.

От страна на CVS финансови консултанти по сделката са Barclays и Evercore, докато Omnicare е съветвана от Bank of America Merrill Lynch и Centerview Partners. Правните въпроси от страна на CVS урежда Sullivan & Cromwell LLP, а при Omnicare – White & Case LLP.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:40 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още