IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Weight Watchers с най-печелившата акция за ноември 2015 г.

Дружеството отчете приходи от 273,3 млн. долара, което е спад от 20,8% спрямо година по-рано, но е с 7 млн. долара по-добър от очакванията

16:01 | 07.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-печелившата акция за ноември 2015 г. е на Weight Watchers International с ръст от 73,92%, сочи анализ на ЕЛАНА Трейдинг. До повишението се стигна, след като компанията за услуги, свързани с регулиране на теглото и програми за отслабване, обяви финансовите си резултати за изминалото тримесечие.

Дружеството отчете приходи от 273,3 милиона долара, което представлява спад от 20,8% спрямо година по-рано, но е със 7 милиона долара по-добър от очакванията на анализаторите. Това беше основна причина за високия апетит към активите на компанията.

След Weight Watchers се нареждат Zafgen Inc, Universal Display Corporation, ZS Pharma Inc и Trigano SA.

Същата акция предизвика вълнение след инвеститорите и през октомври, след като известната водеща Опра Уинфри закупи 10% дял в компанията. Новината изстреля акцията със 100% нагоре в рамките на борсовата сесия.

Най-слабо представилата се акция през ноември 2015 г. е на Universal Insurance Holdings със спад от 34,90%.

Universal Insurance Holdings е американска компания, която предлага застрахователни услуги в 9 щата. Причината за поевтиняването на ценните книжа на дружеството се оказа разпродажба на акциите от големи хедж фондове като Lakewood Capital, Maverick Capital, Kase Capital.

В свое изказване президентът и основател на Lakewood Capital, управляващ над 3 млрд. долара, заяви, че компанията е силно надценена и е изключително рискова инвестиция. Той подкрепи своите думи, базирайки се на отчета на Universal Insurance Holdings, Inc., където собственият капитал е само 300 млн. долара, обезпечаващи 148 млрд. долара. С други думи 1 долар собствен капитал за всеки 524 долара, изложени на риск, което е с 60% повече от други застрахователни дружества.

Другите четири най-губещи акции са Vivint Solar Inc., Utilitywise PLC, Vipshop Holdings Ltd – ADR и Williams Partners LP.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:36 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още